Innergård med lekplats i Brunnsbacken.

Brunnsbacken

Strax söder om centrum, mellan stadskärna och friluftsområde, ligger Brunnsbacken. Stadsdelen byggdes i början av 1960-talet och genomgår nu en stor renovering.

I Brunnsbacken finns bland annat servicebutik, pizzeria och frisör. Närbelägna Fröslunda centrum har ett bredare serviceutbud där du även finner bensinstation, postombud, frisör, mat- och servicebutik samt vårdcentral.

Som boende i Brunnsbacken har du tillgång till flera fina lekplatser och en inhägnad basketplan/bollplan. Inom fem minuters gångavstånd ligger också Vilsta friluftsområde med bland annat ridskola, skidbacke, bad, elljusspår och strövområde.

I närheten finns det flera grundskolor med olika inriktningar, bland annat Björktorpsskolan, Fröslundaskolan och Engelska skolan. Stålforsskolans högstadium har musikklasser. Här ligger också Eskilstuna kulturskola och Eskilstunas omtyckta konserthall. På Ådalsvägen 6 finns det också en förskola vård- och omsorgsboendet Åbacken.

Kommunikationerna till och från Brunnsbacken är goda. Flera busslinjer tar dig mot centrum och med cykel kan du rulla dit på bara några minuter. Att promenera till Eskilstuna centrum tar cirka 10 minuter.

Våra lägenheter

Vårat bostadsområde i Brunnsbacken består av närmare 500 lägenheter på 1-5 rum och kök. Här finns också ett seniorboende. Samtliga lägenheter är anslutna till kabel-TV och bredband. Parkeringsplatser och varmgarage finns att hyra.