Entréer och grönska i Fröslunda.

Fröslunda

En bit utanför Eskilstuna centrum hittar du Fröslunda. Stadsdelen byggdes på 1950-talet och har sedan dess genomgått en omfattande renovering. Lokalerna kring torget i Fröslunda är nyrenoverade där det bland annat finns en familjecentral och en mötesplats.

I Fröslunda finns det mesta man kan begära; frisör, pizzeria, livsmedelsbutik, vårdcentral och skolor. Här finns också ett rikt föreningsliv som bjuder upp till ett aktivt liv. Bara någon kilometer ifrån Fröslunda ligger Vilsta friluftsområde som bland annat erbjuder bad, ridskola och elljusspår.

Till Fröslunda är det goda kommunikationer med cykelvägar och flera busslinjer som passerar. För dig med egen bil finns gott om parkerings- och garageplatser och flera av dem kan du hyra genom oss.

Fröslunda erbjuder både lägenheter i höghus vid Hästskobacken och Högbovägen, men också lägenheter i mindre hus på tre våningar vid bland annat Björkhultsvägen och Tallåsvägen. Här erbjuds flera lekplatser för barn och ytor för rörelse med inhängd basketplan och fotbollsplaner via Fröslunda IP. Det finns också en hundrastgård för dig som hundägare.

Inhängd basketplan på innegården av Högbovägen 2.

Hovängen

En bit från Fröslunda torg, längs Eskilstunaån ligger bostadsområdet Hovängen. Här bor du i ett villaområde där vi har omkring 70 bostäder i fastigheter från 1950-talet.

Våra bostäder

I Fröslunda och Hovängen har vi totalt drygt 1 400 bostäder på ett till sju rum och kök. Samtliga lägenheter är anslutna till bredband och kabel-tv. I Fröslunda kan vi även erbjuda +65-boende.

I Fröslunda finns flera kommersiella lokaler, förråd och hobbylokaler för uthyrning. Läs mer på vår lokalsida.