Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Gamla staden

Gamla staden är en stadsdel med anor flera hundra år tillbaka. Här finns de karaktäristiska kullerstenarna, pittoreska trä- och stenhus, små butiker, mysiga restauranger samt ett levande konst- och kulturliv.

Här har du nära till allt som en stad av Eskilstunas storlek har att erbjuda i form av affärer, restauranger, caféer, bibliotek, biografer och samhällsservice.

Kommunikationerna till och från centrum är mycket goda. Från Gamla staden går bussar till Mälarsjukhuset samt stadens västra delar, annars byter du bara i centrum. Det finns också bra cykelvägar.

Våra lägenheter

Kännetecknande för våra fastigheter i Gamla staden är blandningen mellan sekelskifteshus i sten och trä till nästan nybyggda femvåningshus med balkonger och hiss.

I Eskilstunas äldsta stadsdel ligger vårt mycket populära kvarter Stövaren. Här finns bland annat Köpmangatan 40 och den 200 år gamla Schotteska gården, som är ett charmigt trähus med totalt sex lägenheter på 2-3 rum och kök. Köpmangatan 42 är ett minst lika charmigt stenhus med totalt sju lägenheter, 1-3 rum och kök och högt i tak.

På Ruddammsgatan 5 finner du tvåvåningshus med radhuskänsla. Lägenheterna har mellan 1-4 rum och kök. Nedre botten har uteplats, de övriga lägenheterna har balkong. Några av de större lägenheterna ligger i två plan.

Trevåningshusen på Ruddammsgatan 7 har hiss och de flesta lägenheter har dessutom balkong.

Ruddammsgatan 11 är ett äldre, nyrenoverat hus med stora lägenheter, på 1-3 rum och kök och högt i tak. Ett par av lägenheterna har balkong men huset är utan hiss.

På Rådhustorget 8 ligger ett relativt nybyggt femvåningshus med balkonger och hiss. Det är totalt 27 lägenheter på 2-4 rum och kök.

I Gamla staden finns p-platser och storgarage. Både i centrum och Gamla staden kan du hyra små förråd eller kontors- och affärslokaler. Hör av dig till vår hyresenhet för att få veta priser och vad som finns ledigt.