Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Hällby

Sydväst om Eskilstuna centrum hittar du Hällby. Här bor du naturnära i en blandad bebyggelse som främst består av villor och radhus. 

Hällby ligger cirka åtta kilometer sydväst om Eskilstuna centrum. Bebyggelsen är blandad men består mestadels av villor och radhus. Det är ett trevligt litet samhälle som är populärt särskilt bland de många barnfamiljer som bor här. I samhället finns kiosk och ett par pizzerior.

Som boende i Hällby har du nära till naturen. Här finns fina strövområden och goda möjligheter till skidåkning när snön väl lägger sig. Gillar du att spela fotboll finns det både grus- och gräsplaner vid Gustavsborg och vid Hällby IP. Här finns också ett duktigt fotbollslag – Hällby IF. I Hällby finns det en låg-och mellanstadieskola och två förskolor. Från årskurs 6 kan eleverna välja inriktning, fotboll eller kultur. I Hällbys norra utkanter i anslutning till trafikplats Folkesta vid E20 finns numera Folkesta köpcentrum med ett angränsande industriområde. Bara någon kilometer ifrån Hällby finns Tuna Park köpcentrum och Parken Zoo.

Kommunikationerna till och från Hällby är goda. Två stadsbusslinjer och flera landsortslinjer trafikerar stadsdelen. Vill man förflytta sig för egen maskin finns både gång- och cykelbanor.

Närhet till motorsport och flygfält!

Grusgropen vid Ekeby ligger ett par kilometer från samhället och är platsen för alla som gillar folkrace. I Ekeby ligger också ett flygfält som varit Eskilstuna Flygklubbs hemmaplan sedan 1938. Här arrangeras Eskilstuna Veterandagar som årligen lockar tusentals veteranfordon och entusiaster från hela landet. Bara någon kilometer ifrån Hällby hittar man Eskilstunas motorpark: GTR Motorpark i Gröndal. Här finns plats för speedway, enduro, gokart och radiostyrt! Läs mer på deras hemsida. Det är också här som Smederna speedway kör sina spännande hemmamatcher.

Våra lägenheter

I Hällby har vi omkring 200 lägenheter på 1-5 rum och kök, de flesta i trevåningshus. Lägenheterna på Ekenhillsvägen, Kamhagsvägen och Dalavägen är anslutna till bredband och kabel-tv. Parkeringsplats finns att hyra.
Våra bostäder i Nedre Hällby (Albanovägen) är radhusliknande lägenheter på 1-2 rum och kök. Samtliga lägenheter har egen uteplats och i hyran ingår en parkeringsplats.