människor som umgås på en innergård i Munktellstaden

Munktellstaden

Munktellstaden är hjärtat av Eskilstunas industrihistoria. Under de senaste åren har en helt ny stadsdel växt fram och här finner du idag stadens evenemangscentrum. Med närhet till Stiga Sports Arena och Lokomotivet har du idrotts- och kulturevenemang precis runt hörnet.

Munktellstaden växer så det knakar och vi har bostäder runt om i hela stadsdelen. Här har vi studentbostäder och under 2022 påbörjas arbetet med vårt första trygghetsboende för dig som är +70 samt en ny förskola. Vi har dessutom gjort plats för parkeringsgarage under flera av fastigheterna för att du som bor här ska ha tillgång till smarta parkeringslösningar.

Norra Munktellstaden

Nätet är ett stort område i norra delen av Munktellstaden där det totalt planerats nio kvarter med runt tusen nya bostäder. Kfast bygger sex hus i hörnet där Gränsgatan och Eleonoragatan korsar varandra. De övriga kvarteren kommer att byggas av andra fastighetsbolag. Här kommer det även att byggas äldreboende och en förskola i området.

Västra Munktellstaden

I Munktellstadens västra del bor du längs med Eskilstunaån precis intill Stiga Sports Arena och Munktellbadet. Här kommer vi under 2022 påbörja byggnationen av vårt första trygghetsboende för dig som är över 70 år.