Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Norr

I utkanten av stadskärnan ligger stadsdelen Norr. Här finns blandad bebyggelse av gamla villatomter, lägre och högre hyreshus vilket ger variation och lugn. Men för den som önskar finns både kulturupplevelser och stadspuls inom räckhåll.

Norr är en av Eskilstunas mest snabbväxande stadsdelar, mindre än en kilometer från den absoluta stadskärnan och med stadsparken som en jätteträdgård alldeles intill Eskilstunaån. Stadskärnan ger förstås tillgång till allt en modern stad har att erbjuda av affärer, restauranger och caféer, bibliotek, biografer och samhällsservice. Men Norr har också ett eget utbud av kiosker, kvartersbutiker, mataffärer och lågprisvaruhus.

På Norr håller man också på att skapa en helt ny stadsdel för kultur, fritid och upplevelser: Munktellstaden. Här finns badmintonhall och friidrottsanläggningen Munktellarenan med träningslokaler, gym och café. Här ligger också näringslivets nya mötesplats Munktell Science Park, Eskilstunas konstmuseum, och multiscenen Lokomotivet med plats för bland annat konserter och teater. I Munktellstaden finns även Munktellbadet och Stiga Sports Arena.

Som boende på Norr har du nära till Balsta musikslott med alla replokaler och till motionsspåren i Årbyskogen där du också hittar Bollhuset med basketplaner och klätterväggar.

Det finns både kommunala och privata förskolor på Norr. Vid infarten till Eskilstuna centrum ligger Årbyskolan med elever från förskolan till nian. Inne i centrum hittar du gymnasieskola och vuxenskola samt Mälardalens högskola. Förutom närheten till centrum passerar stadsbussarna genom Norr. Vill man förflytta sig för egen maskin finns både gång- och cykelbana.

Våra lägenheter

Vi har totalt cirka 140 lägenheter på Norr. Det finns lägenheter på båda sidor om Västergatan. På den västra sidan har vi hus om nio eller fem lägenheter, ljusa och luftiga. De är på 28 till 128 kvadratmeter fördelade på 1-5 rum och kök och med väl placerade balkonger.

Höghusen på Östra Storgatan har lägenheter om 1 rum med kokvrå till 5 rum och kök. Nära Årbyskolan ligger Idungatans 30 lägenheter på 2 till 5 rum och kök. De två fastigheterna på Vidargatan är byggda på senare tid. Det är ljusa och luftiga lägenheter i en barnvänlig och fin gårdsmiljö. På Vidargatan finns också radhus med 4 rum och kök och egen gräsyta.

I området finns två centralgarage och parkeringsplatser att hyra. Kontakta hyresenheten för att få veta vad som finns ledigt.