Vy över tegelhus på Norr.

Norr

I utkanten av stadskärnan ligger stadsdelen Norr. Här finns blandad bebyggelse av gamla villatomter, lägre och högre hyreshus vilket ger variation och lugn. Men för den som önskar finns både kulturupplevelser och stadspuls inom räckhåll.

Mindre än en kilometer från den absoluta stadskärnan och med stadsparken som en jätteträdgård alldeles intill Eskilstunaån. Stadskärnan ger tillgång till allt en modern stad har att erbjuda av affärer, restauranger och caféer, bibliotek, biograf och samhällsservice. Men Norr har också ett eget utbud av kiosker, kvartersbutiker och mataffärer.

Som boende på Norr har du nära till Balsta musikslott med alla replokaler och till motionsspåren i Årbyskogen där du också hittar Bollhuset med basketplaner och klätterväggar.

Det finns både kommunala och privata förskolor på Norr. Vid infarten till Eskilstuna centrum ligger Årbyskolan med elever från förskolan till nian. Inne i centrum hittar du gymnasieskola och vuxenskola samt Mälardalens universitet. Förutom närheten till centrum passerar stadsbussarna genom Norr. Vill man förflytta sig för egen maskin finns både gång- och cykelbana.

Våra lägenheter

Vi har totalt cirka 200 lägenheter på Norr. I området finns också garage och parkeringsplatser att hyra. Kontakta Kundcenter för att få veta vad som finns ledigt.