Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Nyfors

Nyfors har nära till både centrumkärnan och resecentrum med kommunikationer som tar dig ut i världen. Men i Nyfors räcker det många gånger att bara slå sig ned på en bänk, sluta ögonen och låta dofterna och ljuden från den sjudande stadsdelen sköta jobbet för att bli inspirerad.

Nyfors var ursprungligen ett samhälle som växte fram i samband med industrialiseringen i slutet av 1800-talet, då mängder av arbetare kom inflyttande till staden från landsbygden. I dag är Nyfors en stadsdel där röster och dofter från världens alla hörn blandas. Med järnvägsstationen på ett par minuters gångavstånd är det mycket populärt, inte minst bland studenter och pendlare.

Som boende i Nyfors har du nära till centrum med affärer, restauranger, caféer, bibliotek, biografer och samhällsservice.

Flera grundskolor ligger i utkanten av staden och mitt i Eskilstuna finns gymnasie- och vuxenskola samt Mälardalens högskola. Det finns gott om såväl privata som kommunala förskolor både i och strax utanför stadskärnan.

Kommunikationerna till och från centrumnära Nyfors är förstås goda. Förutom servicelinjen som passerar mitt i stadsdelen finns buss och tågstation vid närbelägna Resecentrum samt gott om gång- och cykelvägar.

Våra lägenheter

I Nyfors har vi totalt 225 lägenheter på 1-5 rum och kök, varav många är studentlägenheter. Samtliga lägenheter är anslutna till bredband och kabel-tv. Parkeringsplats finns att hyra och i centrum finns flera parkeringshus.