Bostadshus i Nyfors med cykelparkering.

Nyfors

Nyfors är en av Eskilstunas mest centrala stadsdelar. Här bor du ett par minuter från resecentrum i en stadsdel med blandad bebyggelse av hyreslägenheter, bostadsrätter, villor och radhus. I Nyfors finns också vårt populära bostadsområde Marielund.

Nyfors är en levande stadsdel med järntorget som den naturliga mötes- och samlingsplatsen. Här finns torghandel och kulturevenemang ett stenkast från fristadstorget som ligger mitt i centrum. Som boende i Nyfors har du nära till affärer, restauranger, caféer, bibliotek, biografer och samhällsservice.

Mitt i Nyfors ligger den nybyggda grundskolan Forskaren som öppnade under 2021. I stadsdelen finns också flera förskolor och Stålforsskolan som är en högstadieskola med musik- och idrottsinriktning. Från Nyfors är det också nära till stadens gymnasie- och vuxenskolor samt Mälardalens Universitet.

Kommunikationerna till och från centrumnära Nyfors är förstås goda. Förutom servicelinjen som passerar mitt i stadsdelen finns buss och tågstation vid närbelägna Resecentrum samt gott om gång- och cykelvägar.

Marielund

I övre Nyfors, precis intill Stålforsskolan ligger bostadsområdet Marielund. Här bor du i ett lugnt område med gröna utemiljöer och närhet till promenadstråk efter ån. I Marielund finns omkring 300 lägenheter.