Lekplats och bostadshus på Östermalm.

Östermalm

Östermalm ligger bara någon kilometer från stadskärnan med allt man kan förvänta sig av en modern stad: affärer, restauranger, caféer, bibliotek, biografer och samhällsservice. Men stadsdelen har också ett eget utbud av matvarubutiker, restauranger och affärer.

Som boende på Östermalm har du några av Eskilstunas största och populäraste grönområden intill knuten: Djurgården, med promenadstråk och stora grönytor för lek och rekreation; Odlarskogen, med motionsspår, vackra strövområden och golfbana; Ekängen med friidrottsarena och ängarna på Balsta där det sommartid arrangeras musikfestivaler.

Djurgårdsskolan, med data och musikklasser, har elever från årskurs 1-9. Här finns också en särskild inriktning för elever med hörselnedsättning. I närheten ligger högstadiet Odlarskolan, där det också finns en särskola för cirka 30 elever.

Slottsskolan tar emot cirka 400 elever, förskola – åk 6. Stadsdelen har flera förskolor, både kommunala och privata. Det går bussar till och från Östermalm som också har bra gång och cykelvägar.

Våra lägenheter

På Östermalm är våra fastigheter byggda på 1950-talet. På kvarteret Örtagården är lägenheterna stamrenoverade 2017-2018. Totalt finns här cirka 450 lägenheter på 1-5 rum och kök. Husen är låga med mycket grönska på gårdarna. Innergården moderniserades våren 2019. Här finns det tillgång till pergola, grillplats, 2 st lekplatser samt växter och grönska mm.