Lekplats och bostadshus på Östermalm.

Östermalm, Öster

Östermalm, även kallat Öster, ligger bara någon kilometer från Eskilstuna stadskärna. Som boende här har du några av Eskilstunas största och populäraste grönområden intill knuten, samtidigt som du har promenadavstånd till matvarubutiker, matställen och förskolor.

I Östermalm ligger det populära grönområdet Djurgården med pulkabacke, promenadstråk och stora grönytor för lek och rekreation. I närheten hittar du också Odlarskogen med motionsspår, vackra strövområden och golfbana; Ekängen med friidrottsarena samt ängarna runt Balsta musikslott.

I närliggande kvarter ligger Slottsskolan som erbjuder förskoleklass till och med årskurs 6. I närheten ligger också Djurgårdsskolan som har barn och elever från förskoleklass till och med årskurs 9. Här finns också anpassad grundskola liksom musikklasser med elever från hela Eskilstuna kommun.

I Östermalm finns förskolor, både kommunal och privat. Mataffärer finns inom promenadavstånd och bussar till och från stadsdelen som också erbjuder bra gång- och cykelvägar.

Våra lägenheter

På Östermalm är våra fastigheter byggda på 1950-talet. I kvarteret Örtagården är lägenheterna stamrenoverade år 2017-2018. Totalt finns här cirka 450 lägenheter på 1-5 rum och kök. Husen är låga med mycket grönska på gårdarna. Innergården moderniserades våren 2019. Här finns det tillgång till pergola, grillplats, två lekplatser.