Översiktsbild på lekplats och fastighet i Skogsängen.

Skogsängen

Söder om söder hittar du Skogsängen. Ett expansivt bostadsområde som ligger mittemellan pulsen i centrum och Vilsta med sina motionsspår och naturnära promenadstråk.

Skogsängen byggdes i mitten av 1960-talet. På senare år har utemiljön, torg och lekplatser i Skogsängen rustats upp. Under 2021 invigdes dessutom Skogsängens egna äventyrspark: Skogskraften. Här finns upplevelser för Skogsängsbor i alla åldrar. Här pågår även ett stort renoveringsarbete i våra lägenheter. Flera är nyligen stamrenoverade och vi kommer att fortsätta arbetet även under 2023.

I Skogsängens centrum finns pizzeria, kiosk, frisör- och massagesalong. Omkring 100 meter från bostadsområdet ligger en stor livsmedelsbutik med generösa öppettider. I området finns också Skogsängsskolan som är en grundskola med förskoleklass upp till årskurs 6. Hit promenerar barnen på fem minuter på skyddade gångstråk. Förskola hittar du också vid Kälkbacksvägen.

I området finns Skogsängens IP med flera fotbollsplaner. Som boende i Skogsängen har du också Vilsta friluftsområde inom fem minuters gångavstånd. Här finns ridskola, skidbacke, bad, elljusspår och strövområde för långa och sköna promenader. Kommunikationen till och från Skogsängen är goda. Större delen av dagen går det bussar mot centrum. Det tar en kvart att promenera in till centrum och fem minuter att cykla.

Våra lägenheter

Skogsängen består av Skogsängsgatan samt Karl Johansgatan intill Skogsängsskolan, ett centralt beläget hus med hissar samt ett antal trevåningshus. Här finns cirka 500 lägenheter på 1-5 rum och kök. Alla lägenheter är anslutna till bredband och kabel-tv. Vi har också seniorboende med hiss för +65. Parkeringsplatser, varm- och termogarage finns att hyra i Skogsängen. Hör av dig till vår hyresenhet så får du veta vad som finns ledigt.

Atriumhusen

Mellan Skogsängen och Viptorp ligger Atriumhusen som hör till våra mest populära bostäder. Här bor man granne med skog och grönområden och har gångavstånd till Vilsta friluftsområde. Från Atriumhusen är det cirka 500 meter till Skogsängens centrum och cirka två kilometer till Eskilstunas stadskärna.

Atriumhusen ligger på Störtloppsvägen och Slalomvägen. De består av 92 stycken envåningshus med egen gräsyta och lägenheter på 4 rum och kök. Parkeringsplats och plats i termogarage ingår i hyran.