Skissbild på utemiljö.

Skogstorp

Platsen mittemot Skogstorpsskolan vid Rosenforsvägen får nytt liv genom att Kfast bygger 86 nya hyresrätter. Husen byggs helt i trä fördelade på tre hus. 

Skogstorp är ett fint och familjekärt område, nära skog och natur, men också nära Eskilstuna centrum. Från centrum till Skogstorp tar det cirka tio minuter med bil. 

Eskilstuna kommun har påbörjat ett arbete med att utveckla Skogstorp. Det handlar om både bostäder, vård- och omsorgsboende, gruppboende och förskolor. 

Ett hållbart bostadsprojekt i trä med bergvärme och solceller

De 86 nya lägenheterna är Kfasts första flerbostadshus med både stomme och fasad i trä.

Hyreslägenheterna får även solceller och bergvärme. Detta leder till att bostadsprojektet i Skogstorp kommer ner till en lägre klimatpåverkan i byggprocessen och en låg energianvändning för framtida drift.

Det nya bostadsområdet byggs för framtiden. Vi vill att det ska vara ett hemtrevligt, hållbart och klimatsmart boende med modern och integrerad teknik.

Batterilagring

Här förverkligar Kfast också ambitionerna med batterilagring. Batterilagringen gör att energi kommer kunna fördelas mellan husen och energitoppar minskas. Varje hyresgäst kommer att få tillgång till en apptjänst i mobilen där man i realtid kan se hur energiförbrukningen påverkas. Huset och kvarteret blir ”smartare” helt enkelt och du som hyresgäst kan få större kontroll över din elförbrukning.

Illustration: En visionsbild för hur det hänger ihop med energi från solceller, batterilagring, laddstolpar och att kunna se sin egen energiförbrukning via en mobilapp.

Bilpool för hyresgäster

I Skogstorp kommer det finnas en bilpool bestående av en elbil som hyresgästerna samsas om. Elbilspoolen fungerar som ett komplement till andra huvudsakliga transportmedel, till exempel kollektivtrafik och cykel.

Elbilen kommer du kunna boka via en app och du betalar för den tid och sträcka du kör bilen. Vid uppstart kommer enbart boende i fastigheten i Skogstorp ha möjlighet att boka elbilen. Mer information om bilpoolen kommer.

Intresserad att bo här?

Kom ihåg att registrera dig i vår bostadskö och gör intresseanmälan på hyreslägenhet i Skogstorp redan idag! Sök på Skogstorp och titta efter Orrhultsvägen. Du kan också börja prenumerera på ett område. Då får du ett e-postmeddelande när lediga lägenheter publiceras i de utvalda områdena. Vill du ha p-plats? Det är en separat kö som du behöver registrera dig till, det gör du här.

Lägenhetsfördelning
1 rum och kök: 14 stycken
2 rum och kök: 30 stycken
3 rum och kök: 18 stycken
3,5 rum och kök: 18 stycken
4 rum och kök: 6 stycken

Arbete pågår

Byggnadsarbetet pågår från februari 2022 fram till hösten 2023. Inflyttning planeras till september/oktober 2023.

Byggnationsfasen i det här projektet är kortare jämfört med traditionellt platsbyggande eftersom husmodulerna levereras färdigmonterade. Samtliga moduler är kompletta med bjälklag, väggar, innertak och fast inredning vid leverans. Under oktober 2022 började de färdigmonterade husmodulerna lyftas på plats. Husmodulerna kommer från fabriken och lyfts direkt från lastbil med kran och monteras sektionsvis som ett gigantiskt lego innan taket läggs på. Därefter slutförs installationsarbeten, montering av balkonger och andra kompletterande åtgärder, dessa arbeten utförs på plats.

De färdigmonterade husmodulerna lyftes på plats under hösten 2022.

Skissbilder på interiör och utemiljö

Skissbild på kök.
Skissbild på kök. Bilderna är inspirationsbilder och kan avvika från verkligheten.
Skissbild på sovrum.
Skissbild på sovrum. Bilderna är inspirationsbilder och kan avvika från verkligheten.
Skissbild på utemiljö.
Skissbild på utemiljö. Bilderna är inspirationsbilder och kan avvika från verkligheten.