Bild på ett bostadshus omgiven av grönska.

Söder

Söder är en av Eskilstunas mest attraktiva stadsdelar. Med stadskärnan inom någon kilometers avstånd är det aldrig långt till affärer, caféer, restauranger, bibliotek och gym.

Som boende på Söder har du närhet till det mesta. Oavsett om du vill in till stadens puls eller till natursköna Vilsta tar det inte lång tid. Här blandas nya och gamla byggnader i charmiga områden intill ån, och det är inte svårt att förstå varför stadsdelen är en av stadens mest populära.

Till Söders skolområde hör Skogsängsskolan med barn och ungdomar från förskoleklass upp till årskurs 5, samt Djurgårdsskolan som även har anpassad grundskola. Nära Söder ligger också högstadieskolan Stålforsskolan som erbjuder musikklasser.

Det går bussar till och från Söder och det finns också fina gång- och cykelvägar.

Våra lägenheter

På Söder har vi lägenheter på 1-4 rum och kök. Husen har en form som ger ljusa och luftiga lägenheter med vacker och praktisk planlösning. Till exempel har trevåningshusen på Eskilsgatan en trädgård med bänkar och blomsterrabatter.

Det finns flera olika möjligheter till parkering, hör med Kundcenter om vad som gäller för respektive hus och vad som finns ledigt.