Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Söder

Söder är en av Eskilstunas mest attraktiva stadsdelar. Med stadskärnan inom någon kilometers avstånd är det aldrig långt till affärer, caféer, restauranger, bibliotek och samhällsservice. I centrum hittar man också sport och simhall, gym, träningshallar, bowlinghall, museer med mera.

Detta är Söder i Eskilstuna med mysiga kvarter med blandad bebyggelse, småbutiker, mindre parker och grönområden. Möjlighet till ädelfiske i ån.

Som boende på Söder är det också nära till friluftsområdena i Vilsta, skogarna i Odlaren och parkerna runt Djurgården samt Skogsängens idrottsplats.

Till Söders skolområde hör Skogsängsskolans låg- och mellanstadium, Odlarskolan och Djurgårdsskolan där det också finns särskola för cirka 30 elever.

Nära Söder ligger också högstadiet Stålforsskolan med plats för över 800 elever som har möjlighet att välja till exempel handboll, fotboll, ridning eller musik som inriktning i skolans profilklasser. Skolhuset är nyrenoverad och har vunnit pris som Eskilstunas vackraste byggnad.
Det finns flera privata och kommunala förskolor på Söder och i närliggande stadsdelar. Mitt i stadskärnan finns också gymnasie- och vuxenskola samt Mälardalens högskola.

Det går bussar till och från Söder och det finns också bra gång- och cykelvägar.

Våra lägenheter

På Söder har vi lägenheter på 1-4 rum och kök. Husen har en form som ger ljusa och luftiga lägenheter med vacker och praktisk planlösning. Till exempel har de relativt nybyggda trevåningshusen på Eskilsgatan en trädgård med bänkar och blomsterrabatter.

Det finns flera olika möjligheter till parkering, hör med Kundcenter om vad som gäller för respektive hus och vad som finns ledigt.