Bild på ett bostadshus omgiven av grönska.

Söder

Söder är en av Eskilstunas mest attraktiva stadsdelar. Med stadskärnan inom någon kilometers avstånd är det aldrig långt till affärer, caféer, restauranger, bibliotek och gym.

Som boende på Söder har du närhet till det mesta. Oavsett om du vill in till stadens puls eller till natursköna Vilsta tar det inte lång tid. Här blandas nya och gamla byggnader i charmiga områden intill ån, och det är inte svårt att förstå varför stadsdelen är en av stadens mest populära.

Till Söders skolområde hör Skogsängsskolans låg- och mellanstadium, Odlarskolan och Djurgårdsskolan där det också finns särskola för cirka 30 elever.

Nära Söder ligger också högstadiet Stålforsskolan med plats för över 800 elever som har möjlighet att välja till exempel handboll, fotboll, ridning eller musik som inriktning i skolans profilklasser. Skolhuset är nyrenoverad och har vunnit pris som Eskilstunas vackraste byggnad. Mitt i stadskärnan finns också gymnasie- och vuxenskola samt Mälardalens högskola.

Det går bussar till och från Söder och det finns också fina gång- och cykelvägar.

Våra lägenheter

På Söder har vi lägenheter på 1-4 rum och kök. Husen har en form som ger ljusa och luftiga lägenheter med vacker och praktisk planlösning. Till exempel har de relativt nybyggda trevåningshusen på Eskilsgatan en trädgård med bänkar och blomsterrabatter.

Det finns flera olika möjligheter till parkering, hör med Kundcenter om vad som gäller för respektive hus och vad som finns ledigt.