Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Det här fixar du själv!

Brandsäkra hemmet, rensa vattenlås och städa avloppsbrunnen är bara några av de underhåll du själv kan göra enkelt i ditt hem. 

Kfast som hyresvärd ansvarar för underhållet i din fastighet och utomhusmiljön. Du som hyresgäst har ansvar för att ta hand om din lägenhet och själv lösa enklare fel. Såklart hjälper vi till med större arbeten och fel, men vissa saker behöver, och ska, du göra själv. Vi har samlat instruktioner och filmer som på ett enkelt sätt visar hur du fixar i och kring din lägenhet.

Vi presenterar 6 snabba lektioner, i korta filmer, som visar hur du sköter saker där du bor. Filmerna är textade på svenska, engelska, arabiska och somaliska. Byt språk genom att klicka på kugghjulet längst ner i filmens högra hörn.

Tänk på att undvika miljöfarliga rengöringsmedel och använd aldrig kaustiksoda eller andra frätande kemikalier om du får stopp i avloppet!

Bra luft och värme

Känns det kallt eller kvavt i lägenheten? Hur öppnar man ventilerna och varför ska man hålla dem rena?

Tänk på: Vädra och möblera rätt, öppna och städa ventilerna, snabbvädra ibland, håll toadörren öppen

Brandsäkra hemma

Filmen beskriver hur du förhindrar brandolyckor, hemma hos dig och i trapphuset. Bland annat genom att funktionskolla brandvarnaren, städa spisfläkten och inte ställa saker i trapphuset.

Tänk på: Testa om din brandvarnare funkar och felanmäl om den inte gör det. Städa spisfläkten regelbundet och håll fritt i trapphuset.

Enkla eljobb

Vad gör du om elen slutar funka? Hur felsöker du och byter säkringar och proppar?

Tänk på: Felsökning först! Byt gamla säkringar/proppar, återställ automatsäkringar och jordfelsbrytare

Rensa vattenlås

Luktar det illa från handfatet på toan? Har du fått helt stopp? Rinner det dåligt?

Tänk på: Skruva isär, rensa och testa. Spola bara ner toapapper och det som passerat kroppen!

Städa avloppsbrunn / golvbrunn

Rinner vattnet dåligt i badkaret eller duschen? Är det helt stopp? Luktar det illa? Under badkaret eller i duschen på toan, ta bort lilla korgen, rensa och testa.

Vett i tvättstugan

Så här håller sig alla glada i tvättstugan. Bland annat genom att hålla rent, bara tvätta när man har bokat – och plocka bort luddet från torktumlarens filter förstås.

Obs! Om det är något fel i tvättstugan ska en felanmälan göras. Enklast gör du en felanmälan via Mina sidor. Boka din tvättid när du ska tvätta i tvättstugan. Överdosera inte med tvättmedel. Lämna tvättstugan som du vill möta den = städa och gör snyggt!

Filmerna är producerade för allmännyttan i ett samarbete mellan Mia Olsson Broander från Bostads AB Poseidon/Framtidenkoncernen, Viktor Ragnemar VC och Sveriges Allmännytta.