Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Hemförsäkring

Ibland går det inte alltid som du har tänkt dig och olyckan är framme. När du bor hos oss är du ansvarig för ditt hem, och det är viktigt att du har en giltig hemförsäkring. Du måste ha en hemförsäkring även om du bara har en tillfällig bostad eller om du tror att dina saker inte har så högt värde.

En hemförsäkring skyddar dig ekonomiskt om något händer med dina saker. Den ger dig ersättning om något till exempel blir stulet, det uppstår en vattenskada eller om det börjar brinna.

Vad kan hända om jag inte har en hemförsäkring?

Om du som hyresgäst inte har en giltig hemförsäkring vid till exempel en brand eller vattenskada, kan du bli betalningsskyldig för att återställa de skador som uppkommit vid olyckan i lägenheten. Visar det sig dessutom att du varit med och orsakat skadan kan du också bli betalningsskyldig för skadorna som uppstått utanför din lägenhet.

Vad skyddar en hemförsäkring?

En hemförsäkring innehåller mer än ett skydd för dina saker. Den kan också ge ersättning om din cykel skulle bli stulen, ID-stöld eller om något skulle hända dig eller dina ägodelar när du är på en resa.

Ikon på ett hjärta.

Vilket försäkringsbolag är det som gäller?

Du väljer själv vilket försäkringsbolag du tecknar din hemförsäkring hos. För att göra det enkelt för dig att teckna en hemförsäkring så har vi ett samarbete med Trygg-Hansa. Tillsammans erbjuder vi en hemförsäkring som heter TryggaHemmet till dig som du får gratis i två månader i samband med din inflytt. Vill du veta mer om försäkringen kan du ringa till Trygg Hansa på telefon 0771-11 16 69.

Mina Sidor

På Mina Sidor kan du själv göra din felanmälan, titta på fakturor och läsa mer om din bostad.

Läs mer