Morfar och barnbarn sitter vid köksbordet och skär bröd.

Inomhus

Det finns mycket att tänka på när det kommer till hur man ska ta hand om sitt hem. Här har vi samlat information och tips så det blir lättare för dig. 

Brandsäkerhet

Hemmet är vår trygga vrå, för att skydda våra hem mot brand är det bra att veta hur du kan göra för att minska risken att en brand uppstår.

Bild på en liten hund som njuter av solljuset på en filt vid ett fönster.

Husdjur

Ett husdjur är för många människans bästa vän och en kär familjemedlem. Här har vi samlat tips för dig som djurägare i hyresrätt.

Två tjejer sitter i soffan hemma

När det är kallt ute

Vädret under vintern kan bjuda på allt från strålande solsken till kyliga vinterdagar, här har vi samlat tips på hur du kan få behagligare temperatur inomhus när det är kallt ute.

När det är varmt ute

Under sommaren kan det bli väldigt varmt i våra bostäder. Här har vi samlat tips på hur du kan göra för att hålla nere temperaturen under varma dagar och nätter. 

Bild på en lila blomma med ett bi på.

Skadedjur

Ibland kan det komma ovälkomna gäster på besök, som myror eller vägglöss. Då kan du behöva hjälpa av Nomor som ser till att lägenheten blir fri från skadedjuren.

Tekniska prylar

Var vaksam när du laddar dina tekniska prylar. Det är en vanlig orsak till brand. Lär dig mer om hur du laddar försiktigt.

Återvinning

Vi vill alltid vara så miljö- och klimatsmarta som det bara går. Därför är det en självklarhet att du ska kunna sortera ditt avfall vid din bostad.

Hemförsäkring

Ibland går det inte alltid som du har tänkt dig och olyckan är framme. Då är det viktigt att du har en aktiv hemförsäkring.

Fukt- och vattenskador

Vattenskador kan komma i många olika former, men vi delar med oss av tips för hur du själv kan göra för att motverka skadorna och vad du ska göra om olyckan är framme.

TV och internet

En av de många fördelarna med att bo hos på Kfast är att du har tillgång till både TV och Internet i ditt hem. Vi har idag stadsnätet installerat i över 6800 av våra bostäder.

Tvättstugan

Tvättstugan en viktig plats i huset som används av många. Alla som använder tvättstugan har ansvar för att hålla den städad.

Färgburkar

Kemikaliehantering

Exempel på vanliga kemiska produkter i hushåll är målarfärg, rengöringsmedel och bilvårdsprodukter. Kemiska produkter är extra viktiga att hantera och förvara på rätt sätt.

Foto på dosan som mäter temperaturen i lägenheten.

Sensorer

I flera av Kfasts lägenheter finns en liten dosa/sensor som mäter temperatur och
luftfuktighet. Med hjälp av den skapas ett jämt och bra inomhusklimat.