Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Temperatur

Regn, rusk och varma sköna höstdagar. Vädret under hösten kan bjuda på allt från strålande solsken till kyliga höstdagar, det varierande vädret gör att elementen inte alltid hänger med att ställa om temperaturen hemma. Vill du ha tips vad du kan tänka på för att få till temperaturen inne nu under hösten? 

På elementen i din lägenhet finns ett termostatvred. Termostaten känner av inomhustemperaturen och den anpassar automatiskt mängden värme som elementen skickar ut efter hur varmt eller kallt det är i din lägenhet. Därför är det viktigt att inte täcka för elementen.

Vintertid ska vi som hyresvärd se till att temperaturen i din lägenhet är 20 grader, men tänk på att det kan ta några dagar för värmesystemet att komma ikapp när utomhustemperaturen skiftar snabbt. Vill du mäta temperaturen i din lägenhet gör du det med en bra termometer som du ställer mitt i rummet, till exempel på ett bord.

Vädra snabbt

Vädra snabbt istället för att ha fönster på glänt en längre tid. Öppna inte köksfönstret när du lagar mat. Öppna istället ett fönster i ett rum intill så att luften kan passera in genom köket och ta matoset med sig ut genom köksventilen.

Möblera rätt

Täck inte för element med möbler, elementskydd eller tjocka gardiner eftersom det förhindrar att värmen sprids i rummet. Täck inte heller för termostaten eftersom den då känner av en högre temperatur än det är i rummet och varmvattnet i elementet stängs av för tidigt.

Klä dig varmt under höst och vinter

Klä på dig lite mer under höst och vinter. I din hyra ingår en temperatur på 20 grader inomhus. Under den kallare delen av året är det normalt att behöva klä på sig lite extra även inne. Varma sockor, tofflor och en varm tröja är bra att ha, särskilt om man sitter stilla mycket eller har lätt för att frysa.

Kallt element?

Elementen kan tillfälligt vara kalla även på vintern. När termostaten känner att det är tillräckligt varmt i din lägenhet stängs den automatiskt av. Den sätts på igen när temperaturen sjunker. Det är också normalt att elementet är varmare upptill och svalare nedtill. Det har att göra med hur värmen cirkulerar i elementet.

Det här fixar du själv!

Vi har samlat instruktioner och filmer som på ett enkelt sätt visar hur du fixar i och kring din lägenhet.

Läs mer

Höstmys med tända ljus

Hösten är här och färgerna ändras till härliga färger. Nu tänder vi ljusen, plockar fram mysiga filtar och varm dryck. Tända ljus är både mysigt och stämningsfullt, här har vi gett tips på vad du kan…

Läs mer

Regn, rusk och varma sköna höstdagar

Regn, rusk och varma sköna höstdagar. Vädret under hösten kan bjuda på allt från strålande solsken till kyliga höstdagar, det varierande vädret gör att elementen inte alltid hänger med att ställa om temperaturen hemma. Vill du…

Läs mer