Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Uteplats

Uteplatsen, sommarens oas och en plats för att njuta av både blommor och sommarluncher.

Tillsammans med dig som hyresgäst vill vi skapa en trivsam och bra utemiljö. Uteplatser skapar trivsel om de sköts på rätt sätt. Det finns inte en uteplats som är den andra lik, med planteringar, odlingar och utemöbler efter tycke och smak. En sak har de dock gemensamt – du som hyresgäst har ansvar för att ta hand om den på ett bra sätt. Såklart hjälper vi till med större arbeten och fel, men vissa saker behöver, och ska, du göra själv.

Vill du förändra din uteplats?

Förändringar såsom plantering eller borttagning av buskar och träd, större trädbeskärning, uppsättande av plank, skjul, insynsskydd eller altantak kräver skriftligt tillstånd från Kfast. Finns det inte att skriftligt tillstånd kan vi komma att återställa uteplatsen på din bekostnad. För att göra en förändring fyller du i blankett Förändring av min uteplats och mejlar in den till kundcenter@kfast.se¨

Håll utkik efter dina husdjur

Uteplatsen får inte användas som rastgård, men skulle dina husdjur råka göra sina behov är det viktigt att du plockar upp efter dem. Det gäller självklart även om de gör sina behov hos grannen eller ute i området.

Bra att tänka på när du tar hand om din uteplats

Blommor

Vi gillar blommor! Plantera dem gärna i krukor så du slipper ogräs på din uteplats.

Om du har gjort egna planteringar viktigt att ta hand om dem och se till att de är fina.

Staket, grindar och trallgolv

Staket, grindar, plank och trallgolv på och runt uteplatsen behöver du hålla raka, rena och hela. För att de ska hålla så länge som möjligt är det bra att underhålla med olja. Hör av dig till oss kan du få olja av oss eller be om hjälp för att underhålla dem. Det som är uppsatt av oss kommer vi att underhålla och ta hand om.

Altantak och insynsskydd

Viktigt att tänka på är att insynsskydd, plank och altantak kräver bygglov. Det är ingenting du kan sätta upp själv.

Häckar

Vi tar hand om häckarna som vi har planterat på din uteplats. Normalt klipper vi dem en gång på försommaren och en gång på hösten. Hör av dig om du märker att dina häckar behöver lite extra kärlek.

Gräsmatta

Du som hyresgäst har ansvar att hålla ordning på gräsmattan på din uteplats. Tips! För att din gräsmatta ska hålla sig fin kan du behöva klippa gräsmattan en gång i veckan under sommarhalvåret.

Stenlagda ytor

Kom ihåg att ta hand om dina plattor, stenlagda ytor och mellanrummen (fogen) mellan dem. Håll dem fria från ogräs.

Förvaring

Viktigt att tänka på är att uteplatsen inte är en förvaringsplats. Endast utemöbler och trädgårdsredskap är tillåtna.