Porträttbild av Rose

7 juli 2023

Rose är teamledare för våra sommarjobbare

– Kfast är som min sommarfamilj, jag trivs jättebra här, säger Rose som jobbar hos Kfast för tredje sommaren i rad. Efter två somrar då hon skapade sitt eget sommarjobb hos oss är hon nu teamledare för ungdomarna som skapar sina sommarjobb på Kfast.

År 2021 ansökte Rose och hennes bror om och fick skapa sitt eget sommarjobb i vårt bostadsområde Lagersberg. Där lät de barn och ungdomar skapa konstverk av återbruk. Sommaren därpå sökte de igen med samma projekt med utvecklad idé.
– Det var så kul! Vår aktivitet hade supermånga deltagare, det kommer fortfarande fram barn som var med och pratar med mig.

Tidigare i år fick Rose frågan om hon ville vara teamledare, ansvarig för sommarjobbarna inom Skapa ditt eget sommarjobb.

Vad innebär det att vara teamledare för Skapa ditt eget sommarjobb-ungdomarna?
– Jag är förstahandskontakt de 33 ungdomarna, om de har frågar eller funderingar. Jag försöker träffa alla grupper dagligen och hoppar in om någon blir sjuk. Det här med sommarjobb är nytt för vissa, då behöver man stöd. Eftersom jag har sommarjobbat förut vet jag hur det fungerar. Rollen känns jättebra, alla är supertrevliga och jag får själva möjlighet att styra hur jag ska jobba.

Läs mer om satsningen Skapa ditt eget sommarjobb.