Till nyhetsarkivet

Sågarsvedet redo för en ny kollo-sommar

2019-06-05

Idag invigdes den nya huvudbyggnaden vid Sågarsvedets barnkoloni utanför Ärla. Den gamla byggnaden brann ner 2015 men nu finns det en ny byggnad där nya barn kan få en härlig kollo-vistelse i sommar.

Här har vi skapat plats för liv! Den nya byggnaden erbjuder plats för social samvaro, kreativitet, skapande samt återhämtning i lugn och ro. Utanför dörren finns Sotsjön som inbjuder till svalkande bad och skogen som erbjuder spännande naturupplevelser.

Den nya byggnaden innebär flera förbättringar jämfört med den gamla. Den har flyttats till andra sidan vägen vilket innebär att den ligger närmare sjön och att barnen inte behöver korsa vägen för att komma till badplatsen. ​Den nya byggnaden är vinterbonad vilket gör att den kan nyttjas året om. Numera finns dessutom boende, kök, matsal, toaletter, duschar, med mera i samma byggnad vilket underlättar för både barn och personal. Dessutom är den tillgänglig även för personer med funktionsvariationer.