Två ungdomar vid ett fotbollsmål varav ena håller i en fotboll.

15 juni 2022

Skapa ditt eget sommarjobb 2022

Skapa ditt eget sommarjobb är en del av Kfast satsning av att erbjuda ungdomar en meningsfull fritid. Våra Skapa-ungdomar är mellan 13-19 år och har själva fått komma på en egen aktivitet att erbjuda Kfast hyresgäster under sommaren! 

Om satsningen Skapa ditt eget sommarjobb

Ungdomar som är 13 – 19 år har möjligheten att under sommaren skapa sitt egna sommarjobb hos oss genom att hitta på en aktivitet för våra hyresgäster under sommar. Det kan exempelvis vara att hålla en språkkurs eller hundskola, anordna basketträning, öppna målarstudio eller sätta upp en teaterföreställning. Bara ungdomarnas fantasi sätter gränser för vad sommarjobbet skulle kunna vara.

Ungdomarna tillsammans med sina kompisar skapar själva en aktivitet som de vill anordna, planerar plats (i något av våra bostadsområden) och summerar vad det kommer att kosta. Ungdomarna planerar även själva vilka tillfällen (dagar, tider och veckor) som de skulle vilja genomföra sin aktivitet.

Om vi på Kfast tycker om om idéen blir får de komma på en audition där de som grupp får chansen att presentera idén för vår jury. Juryn väljer ut vilka grupper som får genomföra sin idé och skapa sitt eget sommarjobb.

Sommaren 2022

Sommarensaktiviteter med våra ”Skapa ditt eget sommarjobb”-ungdomar bjuder på en mängd olika typer av aktiviteter, allt från fotbollsskola till att skapa konst med återbruk!