Bostadshus

Skogstorp | Nya bostäder

Platsen mittemot Skogstorpsskolan i Eskilstuna har fått nytt liv genom att Kfast har byggt 86 nya hyresrätter vid Orrhultsvägen. Husen har byggts helt i trä och är fördelade på tre hus. 

Skogstorp är ett fint och familjekärt område, nära skog och natur, men också nära Eskilstuna centrum. Från centrum till Skogstorp tar det cirka tio minuter med bil. Eskilstuna kommun håller just nu på och utvecklar området Skogstorp genom att bygga vård- och omsorgsboende, gruppboende och förskolor.

Hållbara bostäder i trä med bergvärme och solceller

De 86 nya bostäderna är Kfasts första flerbostadshus med både stomme och fasad i trä. Hyreslägenheterna har även solceller och bergvärme och det bidrar till att husen har en låg energianvändning. Kfast har byggt ett hemtrevligt, hållbart och klimatsmart boende med modern och integrerad teknik.

Batterilagring

Husen har också tillgång till batterilagring. Det betyder att energi fördelas mellan husen och energitoppar minskar. Varje hyresgäst har tillgång till en apptjänst i mobilen där de i realtid kan se hur energiförbrukningen påverkas. Huset och kvarteret blir ”smartare” helt enkelt och hyresgästen får större kontroll över sin elförbrukning.

Bilpool för hyresgäster

Hyresgästerna har också tillgång till en bilpool bestående av en elbil som hyresgästerna kan samsas om. Elbilspoolen fungerar som ett komplement till andra transportmedel, som exempelvis kollektivtrafik och cykel. Elbilen bokas via en app och hyresgästen betalar för den tid och sträcka som körs med bilen. Bilpoolen på Orrhultvägen kan komma att flyttas vid låg användningsgrad.

Intresserad att bo här?

Kom ihåg att registrera dig i vår bostadskö och gör intresseanmälan på hyreslägenhet i Skogstorp redan idag! Sök på Skogstorp och titta efter Orrhultsvägen. Du kan också börja prenumerera på ett område. Då får du ett e-postmeddelande när lediga lägenheter publiceras i de utvalda områdena.

Lägenhetsfördelning
1 rum och kök: 14 stycken
2 rum och kök: 30 stycken
3 rum och kök: 18 stycken
3,5 rum och kök: 18 stycken
4 rum och kök: 6 stycken

Foton på husen

Skissbilder på kök och sovrum

Skissbild på kök.
Skissbild på kök.
Skissbild på sovrum.
Skissbild på sovrum.