Innergård med lekplats och bostäder i Brunnsbacken.

Stambyte i Brunnsbacken

56 lägenheter i Brunnsbacken kommer att genomgå en omfattande renovering under 2021. Stambyte görs i samtliga fastigheter och samtidigt blir det renovering av kök och badrum, omdragning av el, fönsterbyte, med mera.

Renoveringen påbörjas 15 januari 2021 och beräknas vara klar i slutet av 2021. Fastigheterna delas upp i etapper och arbetet i varje lägenhet kommer att ta cirka tio veckor.

Tidplan 2021

AdressPreliminär tidplan
Ådalsvägen 4Cjanuari 2021
Ådalsvägen 4Bfebruari 2021
Ådalsvägen 4A22 mars – maj 2021
Ådalsvägen 2Anovember – januari
Ådalsvägen 2B16 augusti – oktober
Ådalsvägen 2C20 september – december

Dessa fastigheter byggdes under 1960-talet och det är nu hög tid att göra stambyte, med mera. Rörstammarna som leder varm- och kallvatten samt avloppsvatten behöver bytas med jämna mellanrum för att undvika vattenläckor.

Renoveringen omfattar

  • Renovering av badrum med nya värme-, vatten- och avloppsledningar, klinker på golvet, kakel på väggarna, nytt handfat, nytt badrumsskåp med belysning och eluttag, handdukstork och ny dusch eller nytt badkar samt nytt element.
  • Renovering av kök med nya vatten- och avloppsledningar, nya skåpsstommar, köksluckor, diskbänk, blandare, bänkskiva, spis, kyl, frys och utdragbar volymkåpa för ventilation ovanför spisen. Vi lägger in ny golvmatta och målar väggarna.
  • Omtrådning av elen i alla rum i lägenheten vilket innebär ny elcentral med jordfelsbrytare och automatiska säkringar, nya elledningar samt nya eluttag, takuttag och strömbrytare.
  • Värmesystemet byts ut och det blir nya element i alla rum.
  • Vi byter samtliga fönster och balkongdörrar.
  • Vi byter till nya lamputtag (DCL). Efter renoveringen kommer du att behöva köpa nya kontakter till dina taklampor.