Renovering i Torshälla

60 lägenheter i Torshälla, Ringvägen 9A-F kommer att genomgå en omfattande renovering under 2019-2020. Stambyte görs i fastigheten och samtidigt blir det renovering av kök och badrum, omdragning av el, nytt ventilationssystem (FTX), nytt värmesysten, rörelsestyrd belysning i allmänna utrymmen och vi lägger om taket.

Renoveringen av lägenheterna påbörjades i augusti 2019 och beräknas vara klar i mitten av 2020. Trapphusen i fastigheten delas upp i etapper och arbetet i varje lägenhet kommer att ta cirka tio veckor.

Tidsplan 2019-2020 Beräknad tid
Ringvägen 9F&E september – november
Ringvägen 9D oktober – december
Ringvägen 9C&B januari – mars/april
Ringvägen 9A februari – april

Dessa fastigheter byggdes under 1960-talet och det är nu hög tid att göra stambyte, med mera. Rörstammarna som leder varm- och kallvatten samt avloppsvatten behöver bytas med jämna mellanrum för att undvika vattenläckor.

 

Renoveringen omfattar:

  • Renovering av badrum/wc med nya värme-, vatten- och avloppsledningar, klinker på golvet, kakel på väggarna, ny wc-stol, nytt handfat, nytt badrumsskåp med belysning och el-uttag, handdukstork, spotlights i tak och ny dusch eller nytt badkar samt nytt element. Det förebereds för tvättmaskin och torktumlare.
  • Renovering av kök med nya värme-, vatten- och avloppsledningar, nya skåpsstommar, köksluckor, diskbänksplåt, blandare, bänkskiva, spishäll, inbyggnads ugn, kyl/frys och utdragbar volymkåpa för ventilation ovanför spisen. Vi lägger in ny golvmatta och målar väggarna. Det förbereds för golvdiskmaskin.
  • Omtrådning av elen i alla rum i lägenheten vilket innebär ny elcentral med jordfelsbrytare och automatiska säkringar, nya elledningar samt nya eluttag, takuttag och strömbrytare.
  • Nytt ventilationssystem (FTX, från och tilluft).
  • Värmesystemet byts ut och det blir nya element i alla rum.
  • Ny belysning med rörelsesensor i trapphus och källare.

 

Bilder

 

Korta fakta

Start: Augusti 2019
Klart: 2020
Antal lägenheter: 60
Entreprenör: PEAB
 

Kontakta migOm du har frågor om renoveringen är du välkommen att kontakta mig, Michella Haddad.
Skicka e-post till mig.
Ring mig på: 016-16 94 07