Östermalm

Östermalm ligger bara någon kilometer från stadskärnan med allt man kan förvänta sig av en modern stad: affärer, restauranger, caféer, bibliotek, biografer och samhällsservice. Men stadsdelen har också ett eget utbud av matvarubutiker, restauranger och affärer.

Som boende på Östermalm har du några av Eskilstunas största och populäraste grönområden intill knuten: Djurgården, med promenadstråk och stora grönytor för lek och rekreation; Odlarskogen, med motionsspår, vackra strövområden och golfbana; Ekängen med friidrottsarena och ängarna på Balsta där det sommartid arrangeras musikfestivaler.

Djurgårdsskolan, med data och musikklasser, har elever från årskurs 1-9. Här finns också en särskild inriktning för elever med hörselnedsättning. I närheten ligger högstadiet Odlarskolan, där det också finns en särskola för cirka 30 elever.

Slottsskolan tar emot cirka 400 elever, förskola – åk 6. Stadsdelen har flera förskolor, både kommunala och privata. Det går bussar till och från Östermalm som också har bra gång och cykelvägar.

Våra lägenheter

Östermalm erbjuder eftertraktat 1950-talsbebyggelse i kombination med nyproduktion på kvarteret Örtagården från 2006. Totalt finns här cirka 450 lägenheter på 1-5 rum och kök. Husen är låga med mycket grönska på gårdarna. Lägenheterna är små till ytan men praktiskt planerade.

På Uttermarksgatan och Galléengatan finns också radhus, vissa med egen gräsyta intill.

Karta

Bilder på området

 

Kundcenter

Har du frågor om våra utannonserade lägenheter, din hyra, ditt hyresavtal eller vårt kösystem ber vi dig kontakta Kundcenter på tel: 016-16 75 16.
 

 

Stambyte på Östermalm

Under 2017-2019 renoverar vi 184 lägenheter på Östermalm.

Odensala, Östermalm

Här kan du läsa om våra 111 nya lägenheter som har blivit ett tillskott till Östermalm.