Renovering i Skogsängen

68 lägenheter i Skogsängen kommer att genomgå en omfattande renovering under 2019-2020. Stambyte görs i samtliga fastigheter och samtidigt blir det renovering av kök och badrum, omdragning av el, säkerhetsdörrar, postboxar, renovering av tvättstugor, med mera.

Renoveringen påbörjas i januari 2019 och beräknas vara klar i början av 2020. Fastigheterna delas upp i etapper och arbetet i varje lägenhet kommer att ta cirka tio veckor.

Tidsplan 2019-2020 Beräknad tid
Skogsängsgatan 2A januari-april
Skogsängsgatan 2B februari-oktober
Skogsängsgatan 2C augusti-december

Dessa fastigheter byggdes under 1950-talet och det är nu hög tid att göra stambyte, med mera. Rörstammarna som leder varm- och kallvatten samt avloppsvatten behöver bytas med jämna mellanrum för att undvika vattenläckor.

 

Renoveringen omfattar:

  • Renovering av badrum med nya värme-, vatten- och avloppsledningar, klinker på golvet, kakel på väggarna, ny upphängd wc-stol, nytt handfat, nytt badrumsskåp, handdukstork och ny dusch eller nytt badkar samt nytt element.
  • Renovering av wc med nya värme-, vatten- och avloppsrör. Klinker på golvet, målade väggar, ny wc-stol, nytt handfat, ny spegel och nytt element monteras.
  • Renovering av kök med nya vatten- och avloppsledningar, nya skåpsstommar, köksluckor, diskbänk, blandare, bänkskiva, spis, kyl/frys och utdragbar volymkåpa för ventilation ovanför spisen. Vi lägger in ny golvmatta och målar väggarna.
  • Omtrådning av elen i alla rum i lägenheten vilket innebär ny elcentral med jordfelsbrytare och automatiska säkringar, nya elledningar samt nya eluttag, takuttag och strömbrytare.
  • I tvätthallen kommer stammarna att bytas ut och samtidigt kommer alla ytskikt att göras om. Det blir även nya tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt ett digitalt bokningssystem.
  • Värmesystemet byts ut och det blir nya element i alla rum.
  • Säkerhetsdörr med tittöga.
  • Postboxar installeras nere i entrén.
  • Nya entrépartier och ny belysning med rörelsesensor i trapphus och källare.

 

Bilder

Korta fakta

Start: Januari 2019
Klart: 2020
Antal lägenheter: 68
Entreprenör: PEAB
 

Kontakta mig


Om du har frågor om renoveringen är du välkommen att kontakta mig, Carl Hermansson. Ring mig på 016-16 94 06 eller Skicka e-post.