Renovering i Skogsängen

154 lägenheter i Skogsängen kommer att genomgå en omfattande renovering under 2020-2021. Stambyte görs i samtliga fastigheter och samtidigt blir det renovering av kök och badrum, omdragning av el, säkerhetsdörrar, postboxar, med mera.

Renoveringen påbörjas i mars 2020 och beräknas vara klar i slutet av 2021. Fastigheterna delas upp i etapper och arbetet i varje lägenhet kommer att ta cirka tio veckor.

Tidsplan 2020-2021 Beräknad tid
Skogsängsgatan 8D & C april-juli
Skogsängsgatan 6 augusti-oktober
Skogsängsgatan 8B september – november
Skogsängsgatan 8A oktober-december
Skogsängsgatan 12E oktober-december
Skogsängsgatan 12D januari-mars 2021
Skogsängsgatan 12C januari-mars 2021
Skogsängsgatan 12B februari-april 2021
Skogsängsgatan 12A mars-maj 2021
Skogsängsgatan 10 maj-juli 2021
Skogsängsgatan 14 augusti-oktober 2021
Skogsängsgatan 16 oktober-december 2021

Dessa fastigheter byggdes under 1950-talet och det är nu hög tid att göra stambyte, med mera. Rörstammarna som leder varm- och kallvatten samt avloppsvatten behöver bytas med jämna mellanrum för att undvika vattenläckor.

 

Renoveringen omfattar:

  • Renovering av badrum med nya värme-, vatten- och avloppsledningar, klinker på golvet, kakel på väggarna, nytt handfat, nytt badrumsskåp med belysning och eluttag, handdukstork och ny dusch eller nytt badkar samt nytt element.
  • Renovering av wc med nya värme-, vatten- och avloppsrör. Klinker på golvet, målade väggar, ny wc-stol, nytt handfat, ny spegel och nytt element monteras.
  • Renovering av kök med nya vatten- och avloppsledningar, nya skåpsstommar, köksluckor, diskbänk, blandare, bänkskiva, spis, kyl/frys och utdragbar volymkåpa för ventilation ovanför spisen. Vi lägger in ny golvmatta och målar väggarna.
  • Omtrådning av elen i alla rum i lägenheten vilket innebär ny elcentral med jordfelsbrytare och automatiska säkringar, nya elledningar samt nya eluttag, takuttag och strömbrytare.
  • Värmesystemet byts ut och det blir nya element i alla rum.
  • Säkerhetsdörr med tittöga.
  • Postboxar installeras nere i entrén.

 

Bilder

Korta fakta

Start: Mars 2020
Klart: 2021
Antal lägenheter: 154
Entreprenör: Tuna Entreprenad
 

Kontakta mig


Om du har frågor om renoveringen är du välkommen att kontakta mig, Carl Hermansson. Ring mig på 016-16 94 06 eller Skicka e-post.

Stamrenoveringar

Vill du veta hur det går till när vi stamrenoverar? Läs om vad stamrenoveringar innebär och vad som händer under tiden.