Vi firar 20 år som samhällsbyggare!

Vi bildades för två decennier sedan med utgångspunkten att göra skillnad för Eskilstuna och bidra till en attraktiv, hållbar och levande stad genom att skapa plats för liv och ge platser liv. Idag är vi 430 medarbetare som genom våra jobb och yrkesroller har förmånen att få vara en del av Eskilstunabornas vardag och fritid i en mängd sammanhang.

Vi är en del av människors hem

Över 15 000 människor har sina hem i våra 7 300 bostäder – ungefär 15 procent av Eskilstunas alla invånare. Vår absolut viktigaste uppgift är att ge bra service till våra hyresgäster och bidra till trivsamma och attraktiva bostäder och bostadsområden, nu och i framtiden. Därför utvecklar vi ständigt vår service och våra tjänster med fokus på hållbarhet, och fortsätter under kommande år att modernisera vårt fastighetsbestånd. Vi planerar och bygger också nya bostäder i snabb takt för att möta den stora efterfrågan på fler hyresrätter i Eskilstuna. Siktet är inställt på 1500 nya hem bara de kommande åren.

Vi är en del av människors omsorg och arbetsliv

Vi sköter om, städar, bygger och utvecklar förskolor, skolor, fritidsgårdar, bibliotek, äldreboenden och andra verksamhetslokaler i kommunal regi. Miljöer där tusentals Eskilstunabor i olika åldrar möts och befinner sig för att leka och lära, skapa framtidsmöjligheter eller ha en trygg ålderdom. Dessa lokaler, och andra samhällsfastigheter som vi förvaltar, är också arbetsplatser för tusentals medarbetare inom kommunkoncernen. Vi känner en stor stolthet över att få vara med och bidra till trivseln i dess miljöer.

Vi är en del av människors fritid

Vi har uppfört två av Eskilstunas senaste landmärken – Munktellbadet och multisportarenan STIGA Sport Arena – som är landets mest moderna anläggningar i sina slag och miljöcertifierade med Guld. Vi ansvarar för driften i Munktellbadet och äger och förvaltar STIGA Sport Arena. Här möts Eskilstunabor och besökare året om för bada och simma, motionera, se elitidrott, konserter och evenemang eller delta i mässor

Vi är en del av människors framtidsdrömmar

Till oss vänder sig människor för att hitta sin första lägenhet, en större bostad när familjen växer eller en plats att landa på som ny i staden. Eller för att hitta ett spännande och roligt jobb hos en av Eskilstunas större arbetsgivare.

När Eskilstuna växer är tillgång till bostäder, samhällsservice och arbetstillfällen en avgörande faktor. Vi ser fram mot att få vara en viktig hyresvärd, arbetsgivare och samhällsbyggare som med fokus på hållbarhet är med och utvecklar Eskilstuna också kommande 20 år.

Vi kommer under året att uppmärksamma vårt jubileum 2018 genom olika aktiviteter i Eskilstuna. Håll ögon och öron öppna och följ oss i våra kanaler för mer information.

 

Läs även: