Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Balkong

Balkongen, som oftast brukar kallas sommarens extra rum, eller den gröna oasen. Balkongen, med eller utan inglasning är den perfekta platsen för att njuta av både solen och några härliga blommor.

Se gärna din balkong som ett extra rum som behöver lika mycket kärlek som ditt vardagsrum, så ta hand om den och gör den gärna härligt fin både för dig själv och dina grannar.

När du har en balkong tänk på att;

  • Se till att balkongen ser trevlig och städad ut.
  • Du får gärna plantera i krukor och balkonglådor. Av säkerhetsskäl måste balkonglådorna sitta på insidan av räcket. Tänk på att vattna så att det inte hamnar på grannens balkong. 
  • Det är tillåtet att lägga ett löst golv på balkongen. Se bara till att höjden mellan golvet och överkanten på räcket följer de säkerhetsbestämmelser som finns.
  • Det är inte tillåtet att göra hål för att fästa saker på balkongräcken, inglasningar eller fasaden. Det är heller inte tillåtet att måla om, montera solskydd eller markiser.
  • Råttor och möss lockas av spilld mat. Därför är det inte tillåtet att mata fåglar vare sig från balkongen eller på gården.
  • Trots att balkongen inte får används som förråd har det ibland tyvärr  förekommit problem med skräp och diverse bråte. Det kan få förödande konsekvenser vid en eldsvåda.
  • På balkongen rekommenderar vi elgrill för att undvika os och rök. Kolgrill är inte tillåten, på grund av brandrisken. Om du har en gasolgrill, tänk på att gasolbehållaren får vara på max fem liter (blå campingbehållare) om du har den i lägenheten eller på en inglasad balkong. På en öppen balkong får du ha en gasolbehållare om max 30 liter (P11).