Intervju i soffa med en kvinna

18 december 2023

Annika har hittat hem i en av våra nya lägenheter i Skogstorp

Under hösten har 86 nya hem bildat ett nytt grannskap i Skogstorp. Här finns en gemensam innegård med lekplats, cykelställ, miljöhus för avfallssortering, textilåtervinning, förråd, cykelställ, parkeringsplatser och ett hus för batterilagring. Grannskapet har närhet till skola och livsmedelsbutik samt sport- och friluftsområden. I slutet på september flyttade de allra första hyresgästerna in, bland annat en av våra nya hyresgäster Annika.

När det hade gått ungefär två månader efter att Annika, hennes tre döttrar och två hundar flyttade in i sin nya lägenhet passade vi på att hälsa på och höra hur hon trivs i sitt nya hem och grannskap. Vi välkomnas av en glad och sprudlande Annika.

– Vi har bott flera år ute i skogen och får fortsätta bo i en “lantligare” miljö. Det är väldigt lyxigt att barnen får ha så nära till skolan och att vi kan gå ned till affären för att handla, säger Annika. 

Kvinna i sitt hem
Annika i sitt nya hem i Skogstorp. 

Hur känns det nu när du har bott här i 2 månader?
– Saker faller på plats nu när vi har flyttat hit. Vi har ett hem och en trygghet. Pajar värmesystemet behöver inte jag reda i det eller dividera om man eller någon har råd med det, jag känner att jag bor hos en stabil hyresvärd nu. För vi hade ju några problem med värmen här en dag, men då kom information ut fort och vi fick element som vi kunde ställa i våra lägenheter. Här var det verkligen enkelt, jag behövde inte bli ifrågasatt eller fightas om det, utan jag fick hjälp.

Annika visar upp sovrummet som hon delar med sin dotter
Annika visar upp sitt hem.

Du har ju tidigare bott i både lägenhet och hus. Hur kändes det att flytta in i hos oss?
– Det kändes väldigt tryggt att flytta in hos Kfast. När jag flyttade in här stod ni här ute på gården, bjöd på fika och hjälpte till och kunde snabbt bolla frågor på plats. Jag kände mig så välkomnad!

Hur var det att flytta in i en nyproducerad lägenhet?
– Det känns verkligen skönt att flytta in hit för det är så nytt. Det luktade till och med trä när jag klev in här första gången. Här kan jag få skapa något nytt och det känns jätteskönt. Barnen uppskattar lekplatsen på innergården också!

Lekplats innegård
Här ser vi innergården med lekplats.

Varför Skogstorp? Och varför Kfast?
– Jag var nyseparerad och tittade runt på flera områden för att se vad som kunde passa oss som ny familj. Jag fick utgå ifrån hur barnen skulle kunna ta sig till och från skolan. Jag var väldigt nyregistrerad hos er och fick inte napp på någon lägenhet. Jag tog lite paus i mitt letande och sedan en vacker dag kom ett samtal från Kfast – jag hade fått ett erbjudande på en lägenhet och fick flytta in nu i september. Då var jag så glad och så lättad.

Vi är så tacksamma över att du vill dela med dig av din resa Annika. Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss och i Skogstorp.

Innergård nytt grannskap i Skogstorp
Innergården i Skogstorp.