Munktellbadets entré.

8 december 2021

Fair Utveckling AB (BeFair) tar över badverksamheten i Munktellbadet

Kfast styrelse fattade igår den 7/12 beslut om att Munktellbadet kommer att läggas ut på en extern driftaktör, Fair Utveckling AB (BeFair). Utifrån ägardirektiv för 2020 har Kfast haft i uppdrag att ge privata aktörer möjlighet att driva badverksamheten i Munktellbadet. Under hösten 2021 har en upphandlingsprocess genomförts utifrån uppdraget.

Munktellbadet invigdes 2016 och vi är idag glada och stolta över att lämna vidare en mycket fin badverksamhet som har en hög standard på både kvalité och miljö. Munktellbadet var landets första badanläggning att uppfylla de högt ställda kraven för Miljöbyggnad Guld. Vi strävar efter att vara en positiv kraft för samhället och göra så att fler företag får plats i Eskilstuna, säger Bertil Andersson, styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter AB.


Kfast kommer fortsatt att äga fastigheten, samt fortsatt ansvara för den tekniska fastighetsdriften av Munktellbadet. Om allt går som planerat så räknar Kfast med att den nya driftaktören kommer att ta över driften i april 2022.

Den nya driftaktören Fair Utveckling AB (BeFair) etablerar sig i samband med verksamhetsövergång i Eskilstuna. Fair Utveckling AB (BeFair) är en av Sveriges största leverantörer inom bad- och friskvårdsanläggningar och har idag 14 anläggningar runt om i Sverige som alla drivs med stark lokal drivkraft.

Munktellbadet är en av landets finaste badanläggningar, med aktiviteter som passar alla. Att vi får uppdraget att driva verksamheten här är mycket hedrande. Vårt mål är att tillsammans med personalen, Kfast, Eskilstuna simklubb och andra aktörer utveckla Munktellbadet till Mälardalens mest attraktiva badanläggning, säger Maria Karlsson, VD för BeFair.

Tillsammans utvecklar vi Eskilstuna – Så att livet får plats och platser får liv.