Trygghetsvandring som leds av Kfast

24 november 2022

Hej trygghetsjouren!

Den 1 juni startade vi den första trygghetsjouren i Eskilstuna och Torshälla för att öka närvaron i våra bostadsområden under kvällar och helger. Nu har det gått några månader sedan start. Vad gör dem och hur har det gått? Vi frågar trygghetsjouren.

Vad gör ni när ni är ute och trygghetsvandrar?
Vi är Kfasts ’’förlängda arm’’ i områdena efter kl 16:00. Vi besöker alla de områden Kfast har lägenheter i. Vi träffar hyresgäster, besöker fritidsgårdar och finns som en trygghet i bostadsområdena. Vi åker även på olika typer av störningsärenden i lägenheter som hyresgäster ringer in om. Vi tillsammans med Kfast tittar på utomhusmiljön och arbetar så den ska bli bättre och tryggare.

Vad får ni för reaktioner när ni är ute och trygghetsvandrar i våra bostadsområden?
Vi har fått så fin respons! Det har knutits många band mellan oss och hyresgäster runt om i bostadsområdena.

Hur ser en vanlig kväll/natt ut för er?
Den börjar med att vi pratar ihop oss om vilka områden vi ska besöka. Sedan åker vi ut till dessa områden och träffar hyresgästerna. Vi vill skapa kontakt med dem och att de ska känna igen oss och komma fram och prata med oss när vi kommer och hälsar på. Vi har också koll vilka fritidsgårdar som är öppna för dagen. Då åker vi även till dessa och hälsar på. Vi åker även till andra typen av sammankomster och hälsar på när de äger rum. Sedan åker vi på de störningsärenden som kommer in.

Vad kan man höra av sig till trygghetsjouren om?
Det kan vara stort som smått. Man kan ringa om man upplever att en granne till exempel spelar hög musik eller andra störningsärenden.

Hur känner man igen er när ni är ute och trygghetsvandrar? Får man komma fram och hälsa?
Vi är svartklädda med Kfast loggan på kläderna. Vi har även ett entreprenörkort på oss som vi bär synligt. Vi blir superglada om man kommer fram och hälsar! Kom fram och säg hej! Det uppskattar vi massor. Berätta om hur just du upplever området. Finns det saker som kan bli bättre? Alla samtal och synpunkter är så välkomna!

Tack trygghetsjouren för att ni delar med er!

All information om trygghetsjouren hittar du på Trygghetsjouren | Kfast.