Munktellskolan, tegelbyggnad i flera våningar.

7 september 2023

Invigning av Munktellskolan

Den 7 september 2023 invigdes Munktellskolan, en centrumnära högstadieskola i Munktellområdet. Kfasts projektledare Husein Ahmadi och Lea Jugo har projektlett byggnationen på uppdrag av Eskilstuna kommun, med Peab som entreprenör. Kfast kommer att förvalta skolan och fastigheten den ligger i.

Byggnationen av Munktellskolan påbörjades under vintern 2021. Här finns plats för drygt 500 högstadieelever i en byggnad med tre våningar och en skolgård ovanpå ett parkeringsgarage.

– Jag är både stolt och glad över att ha bidragit till att ge Munktellstaden med ännu mer liv. Munktellskolan med sina tegelväggar smälter in i de industrihistoriska kvarteren, samtidigt som lokalerna är modern och ändamålsenliga. De täta dialogerna med både entreprenören och verksamheten har varit en av framgångsfaktorerna i projektet. Nu ser jag fram emot att skolan ska användas under många år framöver, säger Lea Jugo, projektledare på Kfast. Lea tog över projektet i september 2022 när tidigare projektledaren Husein Ahmadi gick på föräldraledighet.

Invigningen inleddes med tal av skolans rektor Jenny Råström, skolchef Susanne Englund samt barn- och utbildningsnämndens ordförande Mikael Edlund (S). Två av skolans elever klippte badet och besökarna fick sedan lyssna på musikunderhållning av skolans musiklärare. Därefter väntade tårta som åts på skolgården i det fina vädret.

Kfasts projektchef överlämnar blomma till skolans rektor på skolgården.
Camilla Andersson, projektchef, överlämnar en blomma från Kfast till Munktellskolan och dess rektor Jenny Råström.

Fastighetsskötare och lokalvårdare från Kfast

Tanya Borovac, Vesna Bugarin och Wisai Larsson ansvarar för lokalvården i Munktellsskolan. Tanya och Wisai har varit på plats sedan 1 augusti och genomförde storstädningen innan första skoldagen.
– Det känns bra men är mycket jobb eftersom det fortfarande är en byggarbetsplats runt skolan, det kommer in mycket damm, säger Wisai.
– Eleverna ska vara nöjda, de har fått en ny och modern skola. Det finns en jättefin skolgård och vi har nya maskiner och fin tvättstuga, säger Vesna.

Johan Hallgren, fastighetsskötare har varit på plats i skolan sedan i början av juni och svarar dagligen på frågor om fastigheten och hur saker och ting funkar. Han fixar allt från dörrstängare till ljusknappar och toaletter som inte riktigt har fungerat som de ska.

Det är alltid så med nya fastigheter. Huset är som ett barn, det måste uppfostras, säger Johan.

Rymmer även parkeringsgarage, lokaler och lägenheter

I samma fastighet som Munktellskolan finns 18 lägenheter, parkeringsgarage med 330 parkeringsplatser och tre lokaler. Lägenheterna och lokalerna väntas vara klara våren 2024, samtidigt som garaget nyöppnas. Kfast kommer att förvalta skolan och fastigheten den ligger i.