Odlarbäckens vård och omsorgsboende, fasadbild med utomhusgym i förgrunden

15 december 2022

Kfast byggprojekt tävlar i Årets Bygge

Odlarbäckens vård och omsorgsboende, som Kfast byggt tillsammans med NCC på uppdrag av Eskilstuna kommun, är med och tävlar i byggindustrins tävling för Årets Bygge 2023.

Kfast projektledare Jim Berglund om att Kfast byggprojekt deltar i tävlingen Årets Bygge 2023:

– Det känns väldigt roligt! Hela byggprojektet genomsyrades av ledordet ”tillsammans” med ett fint samarbete hela vägen. Odlarbäcken är Eskilstuna kommuns mest moderna vård – och omsorgsboende. Jag är så glad över att det här projektet får vara med och tävla om titeln årets bygge. Jag håller såklart tummarna för att Odlarbäcken vinner pris!

Odlarbäcken omfattar 80 lägenheter för äldre och personer med demens, med 20 platser reserverade för korttidsvård. I juni 2022 flyttade de första hyresgästerna in.

Läs mer om Odlarbäckens vård och omsorgsboende på Eskilstuna kommuns hemsida.

Odlarbäckens vård och omsorgsboende, fasadbild med vy över gångväg och skogsparti
Odlarbäckens vård och omsorgsboende, foto: Pia Nordlander

Om Byggindustrins prestigefyllda pris
Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år delas ut av tidningen Byggindustrin. Priset går till ett enskilt byggprojekt som har slutförts mellan den 1 januari och sista december 2022 och det utvärderas enligt de fem kriterierna: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan.
Projekten tävlar i sex kategorier: Bostäder, Hotell och kontor, Infrastruktur, Industribyggnader, logistik och butik, Samhällsfastigheter och Renovering. Odlarbäckens vård och omsorgsboende tävlar i kategorin Samhällsfastigheter.

Här är alla projekt som tävlar i Årets Bygge 2023 – Byggindustrin

I januari 2023 kommer Byggindustrin att avslöja på sin webbplats vilka 3 projekt som har gått vidare inom varje kategori. Den 28 mars är det dags för stor prisutdelning på byggbranschens mötesplats Construction Summit på Sergel Hub i Stockholm.