Trygghetsbostäder i Torshälla

12 januari 2023

Kfast förvärvar trygghetsbostäder av Maison Forte i Torshälla

Intill den vackra ån i Torshälla förvärvar Kfast trygghetsbostäder som idag ägs av Maison Forte. Boendet är beläget i en redan etablerad omgivning nära natur- och stadsmiljö med mataffärer, caféer, bussförbindelser och kulturupplevelser.

De tre bostadsbyggnaderna utgör cirka 8o trygghetsbostäder. 1,2 och 3 rum och kök samt en gemensamhetslokal.

Platsen i Torshälla möjliggör för ett aktivt uteliv och en närhet till social aktivitet och byggnaderna ska uppföras med hög miljöprofil enligt certifieringen Miljöbyggnad Guld vilket ligger i Kfast långsiktiga strategi. Vi möter efterfrågan för fler i Eskilstuna och är stolta att vi 2024 kan möjliggöra den där extra guldkanten också i vackra Torshälla.

Robert Brånn, Bygg- och fastighetsutvecklingschef på Kfast

”Vi är stolta att ha gjort denna affär med Kfast och det betyder också mycket för vår fortsatta utveckling i Eskilstuna”, säger Anders Tufvesson, tf VD på Maison Forte.

Trygghetsbostäder är en boendeform för personer över 65 år där de boende har gemensamma ytor och erbjuds sociala aktiviteter. Du möter en värd eller värdinna som koordinator för husets aktiviteter och dialoger, men du är också själv den viktigaste aktören för val utifrån dina intressen och behov. 

Låter det intressant? Varmt välkommen att redan nu ställa dig i vår bostadskö för trygghetsbostäder. Det gör du här: Registrering | KFAST eller via blanketten trygghetsbostäder 65+.


Bild: Maison Forte
LägenhetUngefärlig storlek (kvm)Planerat antal (styck)Ungefärlig hyra (kr/ mån)
1 rum och kök34 – 35 kvm22 styckenEj klart, ska förhandlas
2 rum och kök49,5 – 55 kvm51 styckenEj klart, ska förhandlas
3 rum och kök65 kvm8 styckenEj klart, ska förhandlas

Mer om trygghetsbostäder

Kriterier:

I trygghetsbostäder ingår inte vård- och omsorgsinsatser. Om behov finns ansöker den enskilde om bistånd hos kommunens biståndshandläggare.

Kfast har en egen intressekö för trygghetsbostäder

Du kan läsa mer om trygghetsbostäder på Trygghetsbostäder – Kfast