23 maj 2024

Kfast vinnare av priset Årets Samhällsbärare i kategorin arbetsmiljö

Igår kväll den 22 maj stod det klart att vi på Kfast är vinnare av priset Årets Samhällsbärare i kategorin arbetsmiljö. Det är Arbetsgivarorganisationen Sobona som står bakom priset.

Priset Årets Samhällsbärare delas ut i de sex kategorierna medarbetare, ledarskap, arbetsmiljö, innovation, kompetensförsörjning och hållbarhet. Prisceremonin ägde rum på Sobonadagarna i Malmö där fyra representanter från Kfast deltog.

Här är juryns motivering till vårt pris:

Årets vinnare i kategorin arbetsmiljö har ett stort engagemang och ett stort hjärta för sina medarbetare. Långsiktighet och ett systematiskt arbetssätt gör att de blivit en attraktiv arbetsgivare. Hos dem får vardagshjältar, lokalvårdarna, en trygg och utvecklande arbetsmiljö. Genom att se till medarbetarens hela situation på arbetsplatser, både ut psykisk, social och fysisk hälsa, får de medarbetarna att trivas. Något som mäts och följs upp på ett föredömligt sätt. De har förstått att medarbetare som har roligt på jobbet blir friskare, mer engagerade och för ett bättre arbete för kunderna.

-Det här priset är till alla medarbetare på Kfast, ett bevis på att vi verkligen är det samhällsbyggande fastighetsbolaget som utvecklar Eskilstuna! Vi är så stolta och glada, säger Sandra Råsberg, chef HR, kommunikation och marknad.

-Vi är alla med och bidrar till vår arbetsmiljö och jag är stolt över det stora engagemang och vilja som finns. Att få denna uppmärksamhet och detta pris på nationell nivå sätter oss på kartan och gör mig ännu mera stolt, säger Fredrik Elf, vd.

På bilden syns från vänster: Sandra Råsberg, chef HR, kommunikation och marknad, Marie Belbo, gruppchef, Camilla Lilja, områdeschef och Mikael Matsson, HR Business-partner.

Läs mer om alla vinnarna på Sobonas webbplats.