medarbetare säger hej till hyresgäster

17 september 2022

Tillsammans bygger vi framtiden genom ett hållbart och medvetet ansvarstagande

Vi är samhällsbyggare i Eskilstuna och arbetar för en levande miljö och ett hållbart samhälle. I vår vardag är det viktigt för oss att hålla rent och snyggt i våra bostadsområden, utveckla trivsamma utemiljöer och göra det enkelt att sortera rätt i hemmet och i bostadsområdet.

Håll Eskilstuna Rent 

I samband med den årliga Håll Sverige Rent-dagen arrangerade Eskilstuna kommun evenemanget Håll Eskilstuna Rent idag. Under dagen har Eskilstunabor fått möjlighet att engagera sig i att ta hand om vår kommun genom att t.ex. plocka skräp, delta i tävlingar och lyssna på föreläsningar. Josephine hos oss deltog i ett dialogsamtal och delade med sig av Kfast arbete kring sophantering och trivsel.  

Det är riktigt kul att få vara med i detta samtal med Sofie och Sanna och sprida det Kfast gör för att minska nedskräpningen i våra bostadsområden. Tillsammans ser vi till att skapa trygga och trivsamma platser.

säger Josephine Bitschnau, verksamhetsutvecklare Kfast.

För en ren och snygg utemiljö 

I våra fastighetsskötares vardagliga arbete ingår att sköta om våra utemiljöer så att de är rena, snygga och trivsamma. En arbetsuppgift i det är att plocka upp skräp. Genom att erbjuda sommarjobb som fastighetsskötare lär vi ut värdet i att det blir rent och snyggt i våra bostadsområden. Det är ett viktigt arbete som görs varje dag för Eskilstuna.  

För en enklare sortering 

Vi uppdaterar kontinuerligt i våra bostadsområden där vi fräschar upp våra miljöstationer med ny belysning, bättre uppmärkning, fräscha kärl och ger våra hyresgäster ett startkit för att enklare kunna sortera sitt avfall hemma. Tillsammans med våra hyresgäster arbetar vi med avfallshanteringen i hemmen.

För att du ska trivas 

När vi skapar nya utemiljöer är vi måna om hyresgästernas tankar och samlar in synpunkter och önskemål från de som bor i närheten. För oss är det viktigt att de får tycka till och vara med i utvecklingen för våra bostadsområden och vår stad. 

Vi vill bidra till levande stadsdelar genom att arrangera olika aktiviteter i våra bostadsområden och skapa plats för gemenskap. Vi ger stöd till hyresgäster som själva vill ordna gemensamma aktiviteter och ställer ut blomlådor och odlingslotter runt om i våra bostadsområden som våra hyresgäster har möjlighet att ta hand om och hålla fina för en ökad trivsel och trygghet.  

Tillsammans bygger vi framtiden genom ett hållbart och medvetet ansvarstagande.