Översikt lekplats och vattenlek

19 juni 2023

Välkommen till en plats för liv, kittlande upplevelser, vattenlek och gemenskap

I Skogsängen hittar du Kfasts första plats med vattenlek. Tack vare önskemål och tankar från hyresgästerna i Skogsängen har vi skapat en plats för liv, kittlande upplevelser, vattenlek och gemenskap. Här kan du använda flera aktivitetsbaserade stationer, så som basket, vattenlek och lekplats med tillhörande lekattraktioner.

På innergården för Skogsängsgatan 2-16 finns en basketplan, upplevelseträdgård, en lekplats för små och stora barn, vattenlekpark samt upplevelseslingan Skogskraften med utegym.  

Karta över Skogsängens innergård.

Upplevelseträdgården har en lugn atmosfär med flera sittplatser i både gunga och med bord samt härlig växtlighet.

Upplevelseträdgården

Lekplatsen är färgglad med gummiunderlag. Den har många olika lekattraktioner för klättring, hopp, balans och gung.

Lekplats för små och stora barn.
Lekplats för små och stora barn.

Vattenlekparken har flera pelare som sprutar vatten för rörelse och lek. Den går att använda mellan klockan 10:00 – 18:00. Det finns även bänkar att sitta på i utkanten. Området för vattenlekparken har staket runt sig med en grind.

Vattenleken
Området med vattenlek har staket runt sig

Basketplanen är färgglad och har två mål för att kunna spela basket, både själv och i lag. Fortsätter du in i skogsområdet mot Carl-Johansgatan kommer du fram till upplevelseslingan Skogskraften.

Upplevelseslingan ger plats för gemenskap, lek och bus genom en linbana, gungor, rutschkana och en karusell. Här kan du dessutom klättra och utmana ditt balanssinne! Varför inte prova utegymmet intill?

Vi ser fram emot att se platsen fyllas med liv.