Innegård utemiljö

Munktellstaden | Nya bostäder och trygghetsbostäder

Längs Verkstadsgatan och Nordwallsgatan, bara ett stenkast från Eskilstunaån och Volvo CE Arena, gör vi plats för 154 nya trygghetsbostäder och 45 nya lägenheter. Här kommer det dessutom att finnas en förskola och tre affärslokaler för det lokala näringslivet. 

På historisk mark, mitt i det stolta och gamla, gör vi nu plats för nya bostäder, trygghetsbostäder, förskola och lokaler. Byggnadsarbetet pågår från hösten 2023 och inflyttning beräknas under 2026.

Trygghetsbostäderna är formade för ett hem med guldkant och gemenskap. Framtida hyresgäster över 65 år kommer att bo bekvämt i rymliga och trygga lägenheter och samtidigt ha tillgång till och njuta av sociala ytor och aktiviteter i huset. Intill Eskilstunaån bygger vi även 45 nya hyresrätter i hög standard, där majoriteten är 3 rum och kök. Alla hyresgäster kommer bo i ett centrumnära attraktivt område som erbjuder möjligheter för ett aktivt kultur- och fritidsliv. 

I bottenplan bygger vi en förskola med plats för 4 avdelningar och en utemiljö till. Här kan det skapas en trivsam och bra lärmiljö som stödjer förskolans pedagogiska uppdrag och ger barnen förutsättningar till utveckling och lärande. Samtidigt bygger vi 3 flexibla affärslokaler, som kommer att anpassas för lokalhyresgästerna vid kontraktsskrivning.

Munktellstaden är ett expansivt område som på kort tid gått från gammalt industriområde till en levande och attraktiv stadsdel. Fler verksamheter etablerar sig, kultur och fritidsliv har viktiga mötesplatser här och bostäder byggs i rask takt och fylls med liv.

Är det första gången du söker bostad hos oss?

Då behöver du anmäla dig till vår bostadskö. Det gör du enkelt här via Registrering – kontaktuppgifter | KFAST och när du är klar börjar du samla köpoäng och kan därefter göra intresseanmälan på lediga lägenheter.

Är du redan registrerad hos oss, men står inte än i kön till trygghetsbostäder? Anmäl dig då via bostadskön och välj Trygghetsboende på Mina sidor | KFAST.

Har du inte möjlighet att registrera dig digitalt kan du använda dig av blanketten Trygghetsbostäder 65+.

Kontakta oss så kan vi svara på dina frågor och funderingar. Välkommen till Kfast!