Seniorboende

En del av våra seniorlägenheter ligger en promenad från det lummiga Djurgårdsområdet. Några har en fantastisk utsikt från Hästskobacken i Fröslunda. Andra ligger inbäddade i Kronskogens grönska eller i Skogsängen nära friluftsområden och i Viptorp där blåbärsris och svampstigar finns runt knuten.

Kommunfastighet planerar boendet ur ett helhetsperspektiv – för alla åldersgrupper. Och ett bra boende handlar inte bara om hur lägenheterna ser ut, utan också om förutsättningar för en praktiskt vardag – tillgänglighet till bostaden och till kommunikationer och service.
Vi tycker också att det är extra viktigt att hyresgäster som tillbringar allt mer tid i hemmet också ska ha ett tryggt boende i natursköna omgivningar och nära till ett aktivt liv. Från våra seniorboenden är det aldrig långt till matvarubutiker och andra serviceinrättningar. Det går också täta bussturer till och från Eskilstuna centrum.

Kabel-tv och bredband

I alla Kommunfastigheters lägenheter finns kabel-tv och bredband eller höghastighetsinternet. Avgiften för kabel-tv är inbakad i hyran. Avgiften för bredband/höghastighetsinternet varierar beroende på vilken leverantör huset har.

I dessa områden här har vi våra +65-boenden

Söder
Eskilsgatan 14
Kvarngärdesgatan 4
Köpmangatan 10 och 12
Tunaforsgatan 2-4

Skogsängen
Skogsängsgatan 6 och 10

Brunnsbacken
Bellmansgatan 3A
Bellmansgatan 1

Fröslunda
Hästskobacken 4 och 8
Högbovägen 5
Enrisvägen 7

Marielund
Moa Martinssons gata 20-26

Kjula
Tallvägen 1

Lagersberg
Lagrådsgatan 26

Östermalm
Klostergatan 29-35

Torshälla
Birgersgatan 2
Skeppargatan
Snäckbergsstigen
Edvardslundsgatan

Strigeln
Eskilsgatan 14
Kvarngärdesgatan 4
Köpmangatan 10 och 12
Tunaforsgatan 2-4

Odlaren
Strimlusevägen 5