Studentbostäder

Ett bra boende är grunden för att studierna ska fungera. För dig som är student har vi flera olika typer av boende. Du kan välja mellan studentbostad med delat kök, studentbostad med eget pentry, egen studentlägenhet eller att dela en större lägenhet med andra studenter.

Studenter betalar hyra tio månader om året och har tre (3) månaders uppsägningstid. Kabel-tv och el ingår i hyran. För internetuppkoppling tillkommer en avgift. För att få bo i våra studentlägenheter gäller att du studerar på heltid på Mälardalens högskola.

I Eskilstuna är det mesta samlat mitt i centrum, skolor, resecentrum, butiker och nöjen. Väljer du att bo hos oss är det som längst cirka 3 km till högskolans lokaler.

Om du är du intresserad av att hyra studentlägenhet hos oss kan anmäla ditt intresse till www.bostadeskilstuna.se.

Våra studentbostäder

Valfisken

Studentboende på Bruksgatan, mycket nära högskolan. 23 studentrum med gemensamt kök- och umgängesdel samt tre rum med eget pentry. Varje studentrum har egen toalett, dusch och kylskåp.  För närvarande är 10 lägenheter av 23 möblerade.

Facklan

Studentboende på Nyforsgatan 46, nära högskolan (cirka 5 minuters promenad). Egen lägenhet på 25 kvm med dusch, kokvrå med mikrovågsugn. Tillgång till gemensam tvättstuga. För närvarande är 3 lägenheter av 56 möblerade.

Vakteln

Utmärkt läge mitt i staden på Gymnastikgatan 14, med cirka 200 meter till högskolan. 49 lägenheter om cirka 25-30 kvm med pentry, egen toalett och dusch.

Lagersberg, Brunnsbacken och Viptorp

Studentboende i av oss utvalda lägenheter i vårt ordinarie bostadsbestånd. Vi erbjuder 3-4 rok med studentrabatt. Dessa lägenheter har även heltidsstuderade studenter vid Eskilstuna Folkhögskola möjlighet hyra.

Du betalar hyra i 10 månader, 3 månaders uppsägningstid. Kabel-TV ingår. El tecknar du enligt ordinarie abonnemang. Bredband – flertalet av våra lägenheter i tätorten har bredband eller höghastighetsinternet. Abonnemang ingår ej.

Kan du dela lägenhet med en studentkompis bor du extra billigt.

Gemensamt är att de ligger cirka 1-3 km från högskolan. Närhet till motions- och strövområden. Bra bussförbindelser och cykelvägar leder till högskolan.

OBS! För alla studentlägenheter gäller heltidsstudier på Mälardalens högskola. Lägenheterna för Facklan, Valfisken och Vakteln kan du inte dela med en annan person.

Sök studentbostad

Gå in på www.bostadeskilstuna.se. för att söka studentbostad hos oss.