Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Stamrenovering

Vi stamrenoverar och moderniserar fastigheter som är byggda på 50- och 60-talet för att rör och ledningar i fastigheten börjar bli gamla och slitna. En stamrenovering innebär att vi byter ut gamla vattenledningar, avloppsrör och elledningar och detta brukar ta ungefär 10 veckor.

Så här går det till när vi gör en stamrenovering hos dig!

Beslut tas

Vi på Eskilstuna Kommunfastigheter beslutar för att din fastighet och lägenhet ska stamrenoveras. Då påbörjas en förhandling med Hyresgästföreningen för att komma överens om vilka åtgärder som behövs för just din fastighet och lägenhet.

Informationsmöte

Vi kallar dig till ett informationsmöte för att berätta om vad som kommer att gälla för din stamrenovering. Till exempel ett nytt kök, nytt badrum, ny el och nytt värmesystem. Varje stamrenovering kan skilja sig åt och andra förändringar kan tillkomma.

Godkännande av hyresgäst

Innan vi kan påbörja en stamrenovering skickas en godkännandeblankett ut för att du ska godkänna de standardhöjande åtgärder som vi kommer att göra i samband med stamrenoveringen i din lägenhet.

Under tiden vi stamrenoverar din lägenhet kommer du att behöva flytta ut. Allt för din säkerhets skull. Vi erbjuder evakueringslägenheter som är lätt möblerade, men du har också möjlighet att ordna egen bostad under tiden. Du som fixar ett eget boende får en ersättning.

Information och tillval

Vi delar in fastigheten du bor i olika etapper för stamrenovering, för att förkorta den tid du behöver vara ifrån din lägenhet. Vi informerar dig och dina grannar etappvis och går igenom vilka åtgärder som kommer att göras, specifik tidplan för er och vilka förberedelser du förväntas göra.

Du kommer även att få göra färgval och tillval för ditt moderniserade hem. Allt för att du ska få trivas och själv bestämma hur ditt hem ska se ut.

Utflyttning och paketering

När det är dags för dig att flytta ställer vi ut en container för att du ska kunna kasta brännbart avfall i samband med din flytt.

Du behöver inte tömma hela din lägenhet när du flyttar ut, men viktigt inför stamrenoveringen är att ställa iordning, plocka undan och skydda dina saker för framkomlighetens skull. Vi ställer ut flyttkartonger, plast och tejp till dig för att du ska kunna förvara och skydda dina saker i lägenheten. Du ansvarar själv för att packa och plasta in.

Försyn av din lägenhet

Samma dag som vi börjar med stamrenoveringen i din lägenhet kommer vi från Kfast tillsammans med entreprenören att gå igenom din lägenhet och dokumentera eventuella skador. Vi vill vara säkra på inga skador har uppkommit under projektets gång.

Stamrenovering genomförs

När entreprenören är på plats och stamrenoveringen genomförs kommer du inte att ha tillgång till din lägenhet. Vi kommer att skicka ut brev till dig varannan vecka för att berätta och visa hur din stamrenovering går.

Besiktning och städning av lägenhet

När varje etapp är klar kommer vi att besikta lägenheterna för att se att allt är i sin ordning och att allt fungerar som det ska.

Inflyttning

När din stamrenovering är klar får du flytta tillbaka igen till din moderniserade lägenhet. Eventuella åtgärder från besiktningen kommer att genomföras när du flyttat tillbaka.

Obs! Tänk på att du kommer att ha nya uttag i din lägenhet

Vi hoppas att du kommer trivas i ditt hem!