Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Så fungerar vår bokö

Att söka

Bostad

Det är enkelt att söka bostad hos oss. Och du börjar med att registrerad dig i vår bostadskö, som du enkelt gör under rubriken ”Mina sidor”.
När du är registrerad får du tillgång till ”Mina sidor” där du kan prenumerera på lediga objekt.
Du kan också övervaka lediga lägenheter via mobilen och läsplattan.

Studentbostad

Förmedling av studentlägenheter tar Bostad Eskilstuna hand om. Du anmäler dig som sökande hos dem.

Parkerings- och garageplatser

Du söker och säger upp parkering- och garageplatser (fordonsplatser) inloggad på Mina Sidor. Mina Sidor. Det här innebär att vi inte kommer att erbjuda brevstöd eller brevutskick när det gäller hantering av parkerings- och garageplatser.

Se Så här fungerar det att söka våra garage- och parkeringsplatser för att läsa hur det fungerar att söka platser hos oss.

Parkeringsplatser för rörelsehindrade hanteras manuellt på Kundcenter. Mejla Kundcenter@kfast.se för hjälp.

Förråd

För att kunna söka förråd måste du vara registrerad och bocka i förrådsrutan, under rubriken ”Mina sidor”. När du är registrerad får du tillgång till dina egna sidor där du kan prenumerera på lediga objekt.

Bokön

 • Du kan registrera dig som bostadssökande från den dag du fyller 16 år och söka lägenhet från den dag du fyller 18 år.
 • Det är kostnadsfritt att stå i kö hos Eskilstuna Kommunfastigheter AB.
 • Du ansvarar själv för att dina kontaktuppgifter är aktuella.
 • Det är ej tillåtet att använda tredjepartstjänster för att stå i Bokön.

Du kan stå i kö hur länge som helst. När du registrerar dig får du en egen sida (Mina sidor). För att behålla dina köpoäng är det viktigt att du personligen loggar in dig på ”Mina sidor” minst var sjätte månad. Om du inte gör det förlorar du dina köpoäng. Om du har valt att i stället få erbjudanden om lediga bostäder skickat till dig per post, måste du ringa till oss minst var sjätte månad och uppge ditt kundnummer samt meddela oss att du vill behålla dina poäng. Observera att om du förlorat dina köpoäng så kan du inte få tillbaka dem.

Om du redan finns registrerad

Om du får ett meddelande vid registreringen som säger att dina uppgifter redan finns hos oss betyder det att du redan finns registrerad i systemet sedan tidigare, eller att du redan hyr en bostad hos oss. Logga då in med ditt användarnamn (ditt personnummer) och ditt lösenord (dina fyra sista siffror) och uppdatera dina uppgifter.

Utträde ur bostadskön

Om du inte längre vill stå i kö och vara aktivt sökande till en bostad hos oss behöver du inte göra någonting, det räcker med att du slutar logga in på ”Mina sidor”. Om du inte loggat in på sex månader faller du automatiskt ur vårt kösystem och förlorar alla dina poäng.

Köpoäng

 • Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas. Man kan inte heller lägga ihop sina köpoäng med annan sökandes poäng.
 • När du står i kö som bostadssökande får du en poäng per dag som du sedan kan använda för att göra en intresseanmälan för en bostad.
 • Om du får kontrakt på en bostad så nollställs dina köpoäng.

Hur fungerar kösystemet för mig som redan är hyresgäst?

 • Du som har kontrakt hos oss börjar samla boendepoäng från den dag avtalet börjar gälla.
 • Boendepoäng räknas tidigast från 1998-01-01, om du bott så länge i samma lägenhet.
 • Det är alltid den senaste lägenhetens kontraktstid som räknas som boendepoäng.
 • Om du bor fem år i samma lägenhet får du 500 bonuspoäng utöver boendepoängen, en bonus som sedan fortsätter att falla ut vart femte år förutsatt att du bor kvar i samma lägenhet.
 • Om du flyttar till en ny bostad inom vårt bestånd nollställs poängen och nya boendepoäng kommer att räknas från inflyttning i din nya lägenhet.
 • Om du flyttar ifrån oss nollställs dina poäng ifrån den dagen då uppsägningen registreras.

Rensning av kö

Vårt kösystem rensas automatiskt varje natt till måndag. Alla som inte loggat in på ”Mina sidor” de senaste sex månaderna förlorar då automatiskt sin köpoäng.

Regler för intresseanmälan

 • Du kan anmäla intresse för max tre bostäder åt gången. Vid publiceringen av en ledig bostad framgår alltid hur länge alla som är intresserade av den har möjlighet att lämna in intresseanmälan. När tiden för intresseanmälan är över kan du inte ångra din anmälan. Observera att vi inte kan ta bort eller ändra en intresseanmälan som du gjort.
 • Att du lämnat intresse för en bostad är ingen garanti att det är just du som kommer få den, eftersom det kan vara fler som lämnat intresse för samma bostad. Din köpoäng och vår prövning av dig som kund är avgörande faktorer.
 • Du kan inte göra någon intresseanmälan om du har en hyresskuld till oss. Detta gäller även om du haft två inkassokrav under det senaste året.
 • Du kan inte göra någon ny intresseanmälan om du nyligen flyttat in i din bostad, den inbyggda spärren släpper sex månader efter inflyttningsdatum. Efter det kan du göra en ny intresseanmälan.

Om du blir erbjuden visning av bostad

När tiden för intresseanmälan gått ut för en publicerad ledig bostad, kommer de med högst köpoäng att få erbjudande om att titta på bostaden. I erbjudandet framgår vilken tillträdesdag/inflyttningsdag som gäller. Det datumet går inte att ändra. Infaller datumet på en helgdag, lördag eller söndag eller liknande är tillträdesdatumet första vardagen därefter. Erbjudandet skickas till ”Mina sidor”, du ansvarar själv för att logga in på ”Mina sidor” och hålla koll på eventuella erbjudanden om visning.
Du får max tre erbjudanden åt gången. Om du har obesvarade erbjudanden kan du inte göra nya intresseanmälningar förrän du lämnat svar. Du svarar via ”Mina sidor”.
Om bostaden går till en annan sökande, får du alltid ett meddelande som talar om att bostaden gått till någon annan. Du hittar sådana meddelanden i historiken på ”Mina sidor”.

Brevstöd

För den som inte har tillgång till dator kan vi erbjuda brevstöd. De som har ställt sig i kö till ett område och har tillräckligt med poäng får erbjudanden om visning via brev med posten. De som har brevstöd har inte någon förtur, enda skillnaden är att de inte kan söka via webbplatsen.
Om du aktiverar dig via vår webb så försvinner brevstödet.

Om du vill se bostaden du är intresserad av

Du bör ha sett bostaden för att kunna bestämma dig om du är intresserad av den. I erbjudandet finns namn och telefonnummer till nuvarande hyresgäst eller den som visar bostaden. Du ansvarar själv för att kontakta den som visar bostaden inom den angivna tiden.
Ibland inträffar det tyvärr att en hyresgäst är oanträffbar eller av andra skäl inte kan visa sin bostad för dig. Du måste då ändå bestämma dig om du vill ha bostaden. Observera att om du känner dig osäker kan det vara bättre att tacka nej till bostaden och istället vänta på att ett nytt alternativ dyker upp på webben.

När du ska svara på ett erbjudande

När du ska tacka ja eller nej till bostaden gör du det via Mina sidor inom svarstiden. Vi kan inte förlänga svarstiden för ett erbjudande.
Har du brevstöd ska du svara på erbjudandet genom att besöka eller ringa till Hyresenheten, telefon 016-16 75 16.
Tackar du nej eller inte svarar alls på fem erbjudanden om visning under ett halvår blir du spärrad i sex månader från att söka lägenhet. Köpoängen berörs inte av spärren.

Tackar du ja till att hyra en bostad men sedan ångrar dig blir du spärrad i sex månader från intresseanmälningar. Är hyresavtalet också uttaget men inte undertecknat när du ångrar dig går även köpoängen förlorade.