Fyra personer står utomhus och har ett samtal

20 april 2022

Kfast och Securitas startar Eskilstunas första trygghetsjour – en unik satsning för stadens trygghet

Nu är det klart att Securitas är Kfasts nya partner för ett tryggare Eskilstuna. Tillsammans kommer vi att arbeta aktivt med trygghet genom en ökad närvaro i våra bostadsområden i hela Eskilstuna och Torshälla.

Kfast är Eskilstunas samhällsbyggande fastighetsbolag och finns runt om i hela kommunen med över 7000 hem för eskilstunabor i drygt 20 stadsdelar. Att arbeta för trygga och trivsamma områden, oavsett vart man bor är en av våra viktigaste frågor.

Arbetet för trygghetsjouren bygger på att vara trygga och vuxna förebilder som finns på plats när ordinarie personal gått hem, och som pratar med personer som rör sig i Kfast bostadsområden för att skapa relationer.

Trygghetsjouren kommer att arbeta inom fem områden: närvaro i bostadsområden, hantering av störningsanmälningar från hyresgäster, trygghetsvandringar, vara behjälplig vid dörrknackning för olovlig andrahandsuthyrning samt rapportering till EST (effektiv samordning för trygghet) för att Eskilstuna kommun ska få en samlad bild av tryggheten i staden.

Mer information finns på vår sida för trygghetsjouren och i det pressmeddelande (öppnas i ny flik) som publicerades idag den 20 april 2022.