Rödvitt hus med sex våningar och balkonger.

6 april 2023

Kfasts byggprojekt tävlar om att bli årets bästa nyproduktion

Kfasts byggprojekt med bostäder i Trumtorp intill Odlaren är ett av tio bidrag som har chans att vinna utmärkelsen ”Allmännyttans bästa nyproduktion 2023”.

I december 2021 flyttade de första hyresgästerna in i våra 142 nybyggda lägenheter i kvarteret Odlaren i Trumtorp. I området finns laddstolpar för elbilar, färgkodad sopsortering, solcellsanläggning och goda möjligheter till odling i växthus och odlingslådor. Just nu färdigställs resterande 88 lägenheter i området, beräknad inflyttning vid årsskiftet 2023/2024.

– I Trumtorp har vi skapat ett fantastiskt bostadsområde med fina lägenheter vars hyresgäster ger oss toppbetyg i vår kundundersökning (NKI). Att det var möjligt trots att bolaget vi först arbetade med gick i konkurs visar verkligen vad vi kan åstadkomma med gemensamma krafter och engagemang, säger Jim Berglund, projektledare.


Om Sveriges Allmännytta och tävlingen Allmännyttans bästa nyproduktion 2023

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag.

En oberoende jury kommer att granska de nominerade projekten i tävlingen ”Allmännyttans bästa nyproduktion 2023” utifrån tolv kriterier om bland annat arkitektonisk gestaltning, anpassning till platsen, hållbarhet, nytänkande och lägenheternas funktionalitet. Därefter utses tre finalistbidrag. Den 19 april avslöjas vilka tre tävlingsbidrag som gått till final. På kvällen den 3 maj presenteras vinnaren vid Fastighetsdagarna i Jönköping

Läs mer om de tio tävlingsbidrag som har nominerats till Allmännyttans bästa nyproduktion 2023.