9 januari 2024

STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena

STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena. Namnet är resultatet av en samverkansöverenskommelse mellan kommunen och Volvo Construction Equipment (Volvo CE) som innebär att Volvo CE betalar ett årligt belopp till en evenemangsfond.

I juni tillkännagavs att Volvo CE flyttar tillbaka sitt huvudkontor till Eskilstuna. Nu tas nästa steg i Volvo CE:s satsning i Eskilstuna genom att STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena.

– Volvo CE är ett starkt globalt varumärke och dessutom Eskilstunas mest betydelsefulla företag, både historiskt och idag. Genom arenanamnet befäster vi Volvo CE som en del av Eskilstuna och arenanamnet bidrar till att ömsesidigt stärka Eskilstunas och Volvo CE attraktionskraft, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Samverkansöverenskommelsen innebär att Volvo CE årligen avsätter 750.000 kronor till en evenemangsfond i kommunens regi. Överenskommelsen gäller i fem år med möjlighet till förlängning. Det innebär ett bidrag motsvarande 3,75 miljoner kronor för hela avtalsperioden. I gengäld får Volvo CE namnsätta arenan och namnet blir Volvo CE Arena Eskilstuna.

STIGA Sports Arena fick sitt namn i samband med invigningen av arenan 2017, men företaget har sedan något år tillbaka fört dialog med kommunen för att avsluta överenskommelsen.

Det nya namnet Volvo CE Arena gäller från att beslut fattas i Kommunstyrelsen den 16 januari. Under en övergångsperiod på några veckor kommer båda namnen användas eftersom flera evenemang redan bjudit in besökare med det gamla arenanamnet. Under vecka sju byts skyltarna ut och därefter gäller Volvo CE Arena fullt ut, det vill säga från det att Melodifestivalen arrangeras i arenan.

Läs pressmeddelandet här.