Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring ditt boende.

Hjälp, jag har tappat mina nycklar, kan Kfast låsa upp?

Om du har tappat bort en nyckel och behöver hjälp att låsa upp din dörr kontaktar du omgående Avarn Security för att få hjälp. De har jour dygnet runt och telefonnummer finns i trapphuset.

Får jag hyra ut min lägenhet i andra hand?

Om du inte ska bo i din lägenhet under en viss tid kan du hyra ut den i andra hand om det finns giltiga skäl. Andrahandsuthyrning innebär att du tillfälligt upplåter lägenheten till någon annan under en begränsad tid, om du till exempel ska studera eller arbeta på annan ort. Du måste alltid ha vårt skriftliga medgivande för att få hyra ut din lägenhet. Se Att hyra ut i andra hand för att läsa mer om vad det innebär att hyra ut i andra hand och hur du ansökan om ett godkännande.

Jag vill hyra en lokal, hur gör jag?

De flesta av våra lediga lokaler publiceras här på vår hemsida. Här på webben kan du också, via dina egna sidor, prenumerera på lokaltyper som är intressanta för dig så att du får information när tänkbara lokaler blir lediga. När du hittat något du tycker känns bra så gör du en ansökan via webben eller vänder dig till vårt kundcenter. Det finns även lokaler som inte publiceras på hemsidan. Kontakta oss om du vill veta mer om dem och berätta om vilken typ av lokal du söker för din verksamhet så hjälper vi dig vidare.

Vilka regler gäller för temperaturen i lägenheten?

Det ska vara minst 20 grader på dagen och 18 grader på natten. Under hösten och våren när det är kalla nätter och varmare dagar, det varierande vädret gör att elementen inte alltid hänger med att ställa om temperaturen hemma. Du kan läsa mer om temperaturer och tips på vad du kan tänka på för att få till temperaturen inne under hösten och våren besök undersidan Temperaturer

Får jag sätta upp en parabolantenn?

Ja det brukar gå bra. Men innan du sätter upp en parabolantenn måste du ha ett skriftligt godkännande från oss. Kontakta Kundcenter för en ansökningsblankett.

Jag hittar inte min hyresavi

Din hyresavi finns digitalt på Mina sidor. När du loggat in hittar du OCR-numret för den obetalda hyresavin. Genom att skaffa e-faktura eller autogiro kan du enkelt hålla koll på dina hyresavier. Läs mer på sidan Så betalar du hyran.

Kan jag överlåta min bostadspoäng?

Nej. Dina bostadspoäng är personliga och kan inte överlåtas.

Vart vänder jag mig om jag har frågor om lägenhetsunderhåll?

Då är du varmt välkommen att kontakta vårt Kundcenter.

Hur fungerar kösystemet för mig som redan är hyresgäst?

Du som har kontrakt hos oss samlar poäng under din boendetid, från den dag avtalet börjar gälla. Om du bor fem år i samma lägenhet får du 500 bonuspoäng utöver boendepoängen, en bonus som sedan fortsätter att falla ut vart femte år förutsatt att du bor kvar i samma lägenhet. Om du flyttar till en ny lägenhet inom vårt bestånd nollställs poängen och nya boendepoäng kommer att räknas från inflyttning i din nya lägenhet.

Har jag större chans att få en lägenhet om jag är först med min intresseanmälan?

För våra bostäder gäller vårat kösystem. Det innebär att den som har högst antal köpoäng är den som kommer att få erbjudande om bostad först. Tackar hen nej går erbjudandet vidare till den som har näst högst köpoäng. Det spelar alltså ingen roll när du intresseanmäler dig för våra lediga lägenheter. Det finns vissa undantag från kösystemet, exempelvis om du flyttar till Eskilstuna för arbete.

Hur ändrar jag min önskemålsprofil?

Det gör du enkelt på under prenumeration på ”Mina sidor”.

Varför får jag inte förslag enligt min önskemålsprofil?

Att du inte får förslag enligt din prenumeration kan bero på olika saker. Dels kan det vara att din e-postadress inte är registrerad eller att den är felstavad. Det kan också bero på att vi inte haft någon lägenhet till uthyrning som matchar dina önskemål. Att kontrollera sina kontaktuppgifter och preferenser för prenumeration gör man lätt på Mina sidor.

Måste jag aktivera mig i kön igen efter att jag har fått en lägenhet?

När du har fått en lägenhet hos oss och därmed är kontraktsinnehavare behöver du intet aktivera dig i kön igen förens du har planer på att flytta.

Måste jag betala hyran under min uppsägningstid om jag flyttar tidigare?

När du hyr din lägenhet hos oss har du tre månaders uppsägningstid, och du betalar hyran under alla månader. Uppsägningstid har man för att hyresgäst ska ges tid hitta en ny bostad, eller för att vi ska hinna hyra ut bostaden till en ny hyresgäst. Detta kan ibland leda till dubbel hyra under någon månad, om man flyttar in i den nya bostaden innan uppsägningstiden löpt ut men vi försöker alltid att göra en flytt så smidig som möjligt. Du kan läsa mer på vår sida om att flytta.