Visualisering av Eskilshem exteriört

Norr | Nya bostäder

Längs Alfeltsgatan och Klostergatan, bara ett stenkast från Eskilstunaån och Stadsparken, bygger Kfast 189 nya lägenheter. Här kommer det dessutom att finnas en förskola, tre affärslokaler för det lokala näringslivet samt en oas med odlingslådor på taket.

På historisk mark, där Eskilstuna slott en gång i tiden hade sin humlegård, gör vi nu plats för nya bostäder och lokaler. Byggnadsarbetet pågår från våren 2021 fram till våren 2024.

Fastigheten blir sju våningar hög med en gemensam lokal och terrass på taket. De flesta hyreslägenheterna kommer att vara ettor (119 stycken). Det kommer även att finnas tvåor och treor för uthyrning. Inflyttning planeras till våren 2024.

Här ska det också finnas en förskola med plats för 80 barn. Den ska ligga i markplan och får sin förskolegård på innegården. Förskolan planeras vara klar till våren 2024.

Kika här nedanför i bostadsväljaren så kan du redan nu få en bild av den lägenhet du söker.

Byggnationen av bostäderna har gjorts med finansieringsstöd från Europeiska unionen.


Beskrivning av lägenheterna

Välkommen in till en nybyggd lägenhet med ljusa ytskikt, parkettgolv och goda förvaringsutrymmen. Här har du en unik möjlighet att flytta till en ny bostad intill Eskilstunaån och Stadsparken – ett fantastiskt läge mitt i stan.

I lägenheten finns vackra fönsterbänkar i sten, dold köksfläkt i överskåp, kaklat badrum med golvvärme, duschhörna, handdukstork, en kombinerad tvättmaskin och torktumlare – det är några av fördelarna med att bo här. Flera av lägenheterna har försetts med en vanlig balkong och/eller spansk balkong. Några av de större lägenheterna kan ha två balkonger.

Den stora gemensamma takterrassen bjuder in till en mäktig utsikt över Eskilstuna. Här kan du som hyresgäst njuta under en pergola i vårsolen eller odla egna grönsaker i odlingslådorna. I anslutning till takterrassen har du möjlighet att boka en gemensam lokal för kalas eller andra minnesvärda stunder. I markplan finns ett stort cykelrum, förråd till barnvagnar och rullatorer. Parkeringsgarage och lägenhetsförråd finns under markplan. I fastigheten finns också en förskola och intill ligger en grundskola.

Härifrån tar det cirka fem minuter att cykla till Mälardalens universitet och tio minuter till tågstationen. Runt hörnet hittar du mataffär, konditori och klädbutiker.

Välkommen till ditt nya hem!

Skissbild på hur det kan se ut i en hörnlägenhet.

Är det första gången du söker bostad hos oss?

Då behöver du anmäla dig till vår bostadskö. Det gör du enkelt här via Registrering – kontaktuppgifter | KFAST och när du är klar börjar du samla köpoäng och kan därefter göra intresseanmälan på lediga lägenheter.

Kontakta oss så kan vi svara på dina frågor och funderingar. Mejla till: kundcenter@kfast.se eller ring 016-16 75 16.