Östermalm, Eskilstuna

Bild på objekt från objektvision

Renovering av utemiljö på kvarteret Ostran

På Carlavägen, Klostergatan och Galléengatan utvecklar vi utemiljön och innergården för våra hyresgäster. Hyresgästerna har varit med och tyckt till om vad de skulle tycka är värdefullt i sin utemiljö. Ombyggnationen är i full gång och beräknas att vara klar våren 2024.

Vi bygger upp lekattraktioner för små och stora barn, utegym med flera träningsstationer, sittytor med pergola, bänkar och utomhusfotöljer samt upplysta cykelburar och nya cykelställ. Vi har byggt upp en kulle som kommer att kunna användas som pulkabacke för barnen, monterat pollare som lyser upp i gångarna och byggt nya miljöhus.

Vår tekniska förvaltare Stefan, som projektleder ombyggnationen av utemiljön, visar upp hur det går och berättar: ”Det är väldigt givande att arbeta med utemiljöer och kul med nära kontakt med hyresgästerna. Jag tycker att vi är duktiga på att involvera våra hyresgäster i våra projekt och det syns att det uppskattas. Vi vill ju att utemiljöerna ska användas, vilket både skapar gemenskap och trygghet i ett bostadsområde. Jag känner verkligen att vi tillsammans utvecklar Eskilstuna, så att livet får plats och platser får liv.

Vi ser fram emot att se utemiljön användas. Tillsammans gör vi plats för lek, gemenskap och rörelse.

Korta fakta

Typ:

Renovering av utemiljö

Entreprenör:

Hellsténs Bygg och Entreprenad AB

Kontakt

Stefan Edberg

016-16 75 33