Vågens vård- och omsorgsboende, tre byggnader med tre våningar vardera

18 januari 2023

Invigning av Vågens vård- och omsorgsboende

Den 18 januari invigdes Vågen, Eskilstunas nyaste vård- och omsorgsboende. Kfast har byggt boendet på uppdrag av Eskilstuna kommun, med Peab som entreprenör.

Vågen består av totalt 88 enrumslägenheter för äldre och personer med demenssjukdom. De första hyresgästerna flyttade in i december 2022. Innan dess genomfördes utbildning för alla som ska arbeta i huset. Projektledare Jim Berglund från Kfast tillsammans med representanter för vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen visade allt från utrymningsvägar till hur sophantering, badrumsutrustning och lås- och passagesystem fungerar i Vågen.

Majo Brostedt klipper invigningsband utanför Vågen, tallar i bakgrunden.

– Jag är glad och stolt över att hyresgästerna har börjat flytta in det här fina vård- och omsorgsboendet – det andra vård- och omsorgsboendet som Kfast har färdigställt i Eskilstuna kommun på kort tid. På grund av kriget i Ukraina och pandemin har vi drabbats av leveransförseningar denna gång, men tack vare bra samarbete med kommunen är vi nu i mål med fint resultat, säger Jim Berglund, projektledare Kfast.

Vågens vård- och omsorgsboende, två byggnader i tre plan omgivet av tallar.


Vågens vård- och omsorgsboende består av tre våningsplan. På varje våningsplan finns allrum, mottagningskök, inglasad uteplats/balkong och matsal. I fastigheten finns också utrymme för hemtjänstens medarbetare. Det finns en gemensam utemiljö med promenadstråk, vattenspegel och skulpturer. Fastighetens tak har solpaneler och till viss del sedumväxter.

Vård- och omsorgsboendet Odlarbäcken, som Kfast färdigställde sommaren 2022, tävlar i byggindustrins tävling Årets bygge