Tjej sorterar textilier i miljörum. I bakgrunden kvinna i rullstol som sorterar sopor.

17 juni 2024

Vi vill göra det enkelt att sortera rätt, men vi behöver din hjälp

Vi vill tillsammans med dig som hyresgäst arbeta med avfallssorteringen i hemmet och i bostadsområdet. Vi tycker att det ska vara enkelt att sortera rätt, men vi behöver din hjälp för att tillsammans se vad vi kan göra för att det ska kunna bli enklare för dig att sortera framöver.  

Vi lägger mycket tid och pengar på att städa undan i och utanför miljöhusen och sortera om soporna innan Eskilstuna Energi och Miljö hämtar dem. Det här är tid och pengar som vi istället hade kunnat göra andra saker med för att gynna dig och dina grannar, till exempel nya redskap i lekparken, en fotbollsplan eller varför inte en grillplats på innergården?

Vi vet att det är många som gör rätt och slänger skräpet i avfallskärlen som finns i bostadsområdena och i miljörummen, men vi behöver vara fler. Så nu skulle vi vilja höra mer om dina vanor och hur du sorterar. Hur gör du när du sorterar dina sopor idag? Vad skulle göra det enklare för dig att sortera? Svara på vår undersökning genom Undersökning Vi vill göra det enkelt att sortera rätt (öppnas i ny flik).

Tillsammans gör vi klimatsmarta val för vardagen och framtiden.