Skogsängen, Eskilstuna

Bild på objekt från objektvision

Stamrenovering på Carl Johansgatan i Skogsängen

139 lägenheter på Carl Johansgatan i Skogsängen genomgår en omfattande renovering under 2023 och 2024. Stambyte görs i samtliga fastigheter och samtidigt blir det renovering av kök och badrum.

Dessa fastigheter byggdes under mitten av 1960-talet och det är nu hög tid att göra stambyte. Rörstammarna som leder varm- och kallvatten samt avloppsvatten behöver bytas med jämna mellanrum för att undvika vattenläckor.

Renoveringen pågår under 2023 och 2024. Fastigheterna delas upp i etapper och arbetet i varje lägenhet kommer att ta cirka tio veckor.

Renoveringen omfattar

  • Renovering av badrum med nya värme-, vatten- och avloppsledningar, klinker på golvet, kakel på väggarna, nytt handfat, nytt badrumsskåp med belysning och eluttag, handdukstork och ny dusch eller nytt badkar samt nytt element.
  • Renovering av wc med nya värme-, vatten- och avloppsrör. Klinker på golvet, målade väggar, ny wc-stol, nytt handfat, ny spegel och nytt element monteras.
  • Renovering av kök med nya vatten- och avloppsledningar, nya skåpsstommar, köksluckor, diskbänk, blandare, bänkskiva, spis, kyl/frys och utdragbar volymkåpa för ventilation ovanför spisen. Vi lägger in ny golvmatta och målar väggarna.
  • Omtrådning av elen i alla rum i lägenheten vilket innebär ny elcentral med jordfelsbrytare och automatiska säkringar, nya elledningar samt nya eluttag, takuttag och strömbrytare.
  • Värmesystemet byts ut och det blir nya element i alla rum.
  • Säkerhetsdörr med tittöga.
  • Postboxar installeras nere i entrén.

Information och tillval

Vi delar in fastigheten du bor i olika etapper för stamrenovering, för att förkorta den tid du behöver vara ifrån din lägenhet. Vi informerar dig och dina grannar etappvis och går igenom vilka åtgärder som kommer att göras, specifik tidplan för er och vilka förberedelser du förväntas göra.

Du kommer även att få göra färgval och tillval för ditt moderniserade hem. Allt för att du ska få trivas och själv bestämma hur ditt hem ska se ut.

Utflyttning och paketering

När det är dags för dig att flytta ställer vi ut en container för att du ska kunna kasta brännbart avfall i samband med din flytt.

Du behöver inte tömma hela din lägenhet när du flyttar ut, men viktigt inför stamrenoveringen är att ställa iordning, plocka undan och skydda dina saker för framkomlighetens skull. Vi ställer ut flyttkartonger, plast och tejp till dig för att du ska kunna förvara och skydda dina saker i lägenheten. Du ansvarar själv för att packa och plasta in.

Försyn av din lägenhet

Samma dag som vi börjar med stamrenoveringen i din lägenhet kommer vi från Kfast tillsammans med entreprenören att gå igenom din lägenhet och dokumentera eventuella skador. Vi vill vara säkra på inga skador har uppkommit under projektets gång.

Stamrenovering genomförs

När entreprenören är på plats och stamrenoveringen genomförs kommer du inte att ha tillgång till din lägenhet. Vi kommer att skicka ut brev till dig varannan vecka för att berätta och visa hur din stamrenovering går.

Besiktning och städning av lägenhet

När varje etapp är klar kommer vi att besikta lägenheterna för att se att allt är i sin ordning och att allt fungerar som det ska.

Inflyttning

När din stamrenovering är klar får du flytta tillbaka igen till din moderniserade lägenhet. Eventuella åtgärder från besiktningen kommer att genomföras när du flyttat tillbaka.

Obs! Tänk på att du kommer att ha nya uttag i din lägenhet.

Ny hyra

Efter renoveringen kommer hyran att justeras. Alla lägenheter av samma storlek kommer att få samma hyra (tillval i lägenheten gör att det kan skilja). Den nya hyran kommer att börja gälla från och med det första månadsskiftet som inträffar efter att slutbesiktningen/återflytt är gjord i lägenheten. Den nya hyran kommer att fasas in vid samma månadsskifte under 2-3 år beroende på lägenhetens yta.

Korta fakta

Typ:

Stamrenovering

Antal lägenheter:

139

Renoveringstid:

10 veckor

Evakueringstid för dig som hyresgäst:

10 veckor

Evakueringsform:

Tillfälliga bostäder

Tillvalsmöjligheter:

Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin

Färgval:

I kök och badrum

Entreprenör:

AF Bygg

Kontakt

Carl Hermansson, projektsamordnare

016-16 94 06

carl.hermansson@kfast.se