Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Centrum

Våra bostäder i centrum ligger i stadens puls med shopping och nöjesliv. Men här finns också parker, Eskilstunaån med dess Å-promenad och lummiga grönområden. 

Eskilstuna har anor från 1000-talet och fick sitt namn efter Eskil den helige som under sin verksamma tid hade sitt biskopsäte här. Mycket har hänt sedan dess. Eskilstuna är i dag landets främsta tillväxtkommun och en stad i ständig utveckling.

I centrum finns allt du kan förvänta dig av en modern stad: affärer, restauranger, caféer, bibliotek, biografer och samhällsservice. Som boende i centrum har du dessutom nära till sport, simhall, gym, träningshallar, bowlinghall och museer.

Flera grundskolor ligger centralt. I stadskärnan finns gymnasier och vuxenskola samt Mälardalens högskola. Det finns gott om privata såväl som kommunala förskolor både i och strax utanför stadskärnan. Kommunikationerna i centrum är förstås goda.

Här finns bussknut för stadsbussarna; Resecentrum med buss- och tågstation och ett stort utbud av bra cykelvägar.

Våra lägenheter

Våra fastigheter i centrum ligger i kvarteret Vildsvinet. Här finns tre- och fyravåningshus med totalt 175 lägenheter på 1-7 rum och kök. De flesta lägenheter har balkong eller uteplats och samtliga fastigheter har hiss. I vårt äldre, nyrenoverade stenhuset på Kriebsensgatan 20 finns 14 lägenheter på 1-4 fyra rum och kök och högt i tak. Huset saknar balkonger och hiss.

I kvarteret Vildsvinet finns ett parkeringsgarage i två våningar samt små förråd eller kontors- och affärslokaler för uthyrning. Hör av dig till vår hyresenhet för att få veta priser och vad som finns ledigt.

Det finns drygt 100 hushåll mitt i Eskilstunas centrum. 45 ”vanliga” bostäder med 2-4 rum och kök och 49 mindre studentlägenheter i en ombyggd äldre byggnad. Det nyare huset har byggts med höga krav på låg energiförbrukning.

Vakteln är ett bra val för den som pendlar, med cirka 3 minuters promenad till tåget. På den skyddade innergården finns ett litet grönområde med sittplatser. Parkeringsdäck i gatuplan.

Tvärs över Nygatan ligger stadshuset och Fristadstorget. Centrum har blandad bebyggelse, gammalt och nytt. Här finns relativt få bostäder. År 2013 – 2014 byggs det stora Fristadstorget om för att bli en mer aktiv och välkomnande plats.